Izolacija objekata – Izolacija za sva vremena

0
4187
Agrosaveti - Izolacija objekta 04

Pri izgradnji pomoćnih objekata na poljoprivrednim gazdinstvima, retko se obraća pažnja na izolaciju. Načelno smo svi stava da za šupe i garaže ne moramo da brinemo o postavci izolacije. Ukoliko ti objekti nisu vezani za stambeni deo, možemo i da prihvatimo takvo rešenje. Međutim, kada se radi o objektima koji su za stoku, skladištenje voća, povrća i ratarskih kultura, onda već valja obratiti pažnju na termiku.

Vertigo POVERTWIN 1120x1080

Zašto je termika važna i na ovakvim objektima? Zato što se na taj način štiti i čuva uskladišteno povrće, voće i žitarice. Zato što je životinjama u takvim prostorijama prijatno te se komotno razvijaju i daju svoj puni maksimum u razvoju. Zato što na taj način savestan domaćin čuva ono što mu je dragoceno.

Vertigo CC3 728x90

Jedan od najkvalitetnijih materijala za izolaciju objekata, svakako je kamena mineralna vuna. Za razliku od ostalih tipova izolacionih materijala, kamena mineralna vuna je jedini termoizolacioni materijal koji u isto vreme obezbeđuje toplotnu, zvučnu i protivpožarnu zaštitu objekata.

Web-baner-Dekalb-Vertigo-1120x180-V01

Agrosaveti - Izolacija objekta 01

Izolacija od kamene mineralna vune obezbeđuje uštedu energije, a novac koji ste uložili za ugradnju izolacije će vam se vratiti kroz nekoliko godina – što vaš povraćaj na investiciju čini izuzetnim!

Custodia 1120x1080

Kamena mineralna vuna je vodoodbojna, paropropusna, otporna na hemikalije i mikroorganizme, dugotrajna, ne pospešuje razvoj bakterija ni buđi i reciklira se.

Tekton 1068x180px

Kao sirovine za proizvodnju kamene mineralne vune upotrebljavaju se: kamen vulkanskog porekla (dijabaz i dolomit, u manjoj meri i bazalt) i tzv. briketi (koji se dobijaju preradom otpada iz tehnološkog procesa uz dodatak cementa – ovakvom reciklažom se postiže zatvoreni krug reciklaže i otpada).

Biofor baner 728x90

Zbog svoje strukture i veoma visoke tačke topljenja (preko1000 C°), kamena mineralna vuna je idealna kao zaštita od požara – funkcija protivpožarnog materijala je da zaštiti konstrukciju od urušavanja u slučaju požara, kao i da omogući sigurnu evakuaciju ljudi iz objekta (npr. spoljašnji i unutrašnji zidovi, čelične konstrukcije…). Kamena mineralna vuna ne razvija plamen (najviša klasa negorivosti – A1), tako da sprečava širenje požara i ne emituje štetne gasove, koji su uzročnici smrti u požarima u čak 89% slučajeva!

PROČITAJTE I...  Multipor – izolacija i adaptacija

Dobro izolovani zidovi, podovi i tavanice osiguravaju prijatnu temperaturu i leti i zimi, smanjuju potrebe za grejanjem i hlađenjem, čime potrošnju energije smanjujemo na minimum. Jednom ugrađena izolacija je večita ušteda – jer traje koliko i sam objekat.

Računica nije komplikovana. Ukoliko jednom uložite u dobru izolaciju, veoma brzo će se osetiiti benefiti i investicija će se isplatiti.

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime