Priprema poljoprivrednih mašina u zimskom periodu

0
1325

Nakon završene poljoprivredne sezone potrebno je adekvatno skladištenje poljoprivredne tehnike. Priprema poljoprivrednih mašina za zimu je veoma važna kako bi vam te mašine duže trajale. Šta to podrazumeva i šta koristiti od zaštita preporučuje Milan Kosovac iz PSSS Vrbas.

Adama Asorbital 1120x180

Svakom poljoprivredniku je od velike važnosti da mu mehanizacija služi što duže, a to podrazumeva i da ih sačuva od zimske vlage i korozije. Pogonske i priključne poljoprivredne mašine pred zimu je potrebno detaljno oprati od svih vidova nečistoća. Osušiti ih i premazati, kaže Milan Kosovac.

“Potrebno je skloniti poljoprivrednu mehanizaciju ispod neke nadstrešnice, pokriti i zaštititi. Ali, naravno, pre toga dobro oprati, osušiti i premazati sa određnim mastima i uljima one delove sa kojih se skinula zaštitna farba. To se posebno odnosi na plugove.”

Galenika Talisman Skaut 1120x85

Mora se voditi računa i sa čime se štiti, dodaje naš sagovornik, jer pojedine zaštitne materije mogu da budu i agresivne.

Agro-saveti---priprema-mehanizacije---01“Najbolje je koristiti ulja i masti aluminijumske, koje jako dobro prijanjaju uz metal I koje odbijaju vlagu.”

1120x180px

Ono što poljoprivrednici često zanemare prilikom premazivanja, jesu ležajevi koje takođe valja adekvatno zbrinuti preko zime. Tako na proleće, kada se mašine stave u pogon, neće doći do problema. Svi poljoprivrednici znaju da je najskuplji kvar baš onaj koji se dogodi u sezoni radova na njivi. Kako bi se to predupredilo sve poljoprivredne priključne mašine i prikolice moraju biti adekvatno sačuvane od vlage i korozije tokom zimskog perioda.

PROČITAJTE I...  Poljoprivredni sajam počinje u subotu
Prethodni tekstStartovao Otvoreni Balkan – Počeo nesmetan protok robe
Sledeći tekstCena pšenice raste zbog potražnje Kine, UPS očekuje pad u maju

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime