Priprema poljoprivrednih mašina u zimskom periodu

0
1350

Nakon završene poljoprivredne sezone potrebno je adekvatno skladištenje poljoprivredne tehnike. Priprema poljoprivrednih mašina za zimu je veoma važna kako bi vam te mašine duže trajale. Šta to podrazumeva i šta koristiti od zaštita preporučuje Milan Kosovac iz PSSS Vrbas.

Adama Maganic 1120x180

Svakom poljoprivredniku je od velike važnosti da mu mehanizacija služi što duže, a to podrazumeva i da ih sačuva od zimske vlage i korozije. Pogonske i priključne poljoprivredne mašine pred zimu je potrebno detaljno oprati od svih vidova nečistoća. Osušiti ih i premazati, kaže Milan Kosovac.

“Potrebno je skloniti poljoprivrednu mehanizaciju ispod neke nadstrešnice, pokriti i zaštititi. Ali, naravno, pre toga dobro oprati, osušiti i premazati sa određnim mastima i uljima one delove sa kojih se skinula zaštitna farba. To se posebno odnosi na plugove.”

MPS baneri II

Mora se voditi računa i sa čime se štiti, dodaje naš sagovornik, jer pojedine zaštitne materije mogu da budu i agresivne.

Agro-saveti---priprema-mehanizacije---01“Najbolje je koristiti ulja i masti aluminijumske, koje jako dobro prijanjaju uz metal I koje odbijaju vlagu.”

Web baner Delaro Bayer 1120x180 V01

Ono što poljoprivrednici često zanemare prilikom premazivanja, jesu ležajevi koje takođe valja adekvatno zbrinuti preko zime. Tako na proleće, kada se mašine stave u pogon, neće doći do problema. Svi poljoprivrednici znaju da je najskuplji kvar baš onaj koji se dogodi u sezoni radova na njivi. Kako bi se to predupredilo sve poljoprivredne priključne mašine i prikolice moraju biti adekvatno sačuvane od vlage i korozije tokom zimskog perioda.

PROČITAJTE I...  Savremena mašina za orezivanje voćnjaka - Agrol
Prethodni tekstStartovao Otvoreni Balkan – Počeo nesmetan protok robe
Sledeći tekstCena pšenice raste zbog potražnje Kine, UPS očekuje pad u maju

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime