Najlepša je moja njiva – Uljana repica

0
1179
Agrosaveti---Adama---Igor-Dulic--Uljana-repica---Najlepsa-je-moja-njiva

Na konkursu kompanije Adama ‚‚Najlepša je moja njiva‚‚, bilo je puno prijavljenih. Izbor za najlepšu njivu bio je težak. Slatke muke kako bi neki rekli. Ono što nas je obradovalo je veliki broj mladih poljoprivrednika koji je posalo svoje fotografije.

Adama Maganic 1120x180

U eri napuštanja sela veliko je zadovoljstvo obići proizvođače kao što je Igor Dulić iz Starog Žednika. Mladi proljoprivrednik sa svega 27 godina, smatra da je poljoprivreda baš ono što je njegov pravi poziv ali i želja da se nastavi tradicija. Još njegov deda je započeo ratarsku proizvodnju koju su kasnije nastavili njegovi roditelji. Sada Igor sa svojim mlađim bratom nastavlja tu tradiciju.

‚‚Obrađujemo 150 hektara zemlje u zakupu. Nešto manji deo zemlje je naš. Kulture koje su zastupljene su uljana repica, pšenica i manji deo je suncokret i kukuruz.‚‚ – objašnjava Igor.

Agrosaveti---Adama---Igor-Dulic--Uljana-repica---Najlepsa-je-moja-njiva-03

Uljana repica je u njihovoj proizvodnji zastupljena već nekih sedam godina. Kako i sam Igor objašnjava, ta kultura se pokazala veoma isplativom.

PROČITAJTE I...  Najlepša je moja njiva - Najlepša šećerna repa

Svoja prva iskustva sa Adaminim proizvodima Igor objašnjava ovako:

‚‚Pa prvo iskustvo sa Adaminim proizvodima sam ima preko prijatelja. Kada sam imao veću površinu suncokreta i nisam imao rešenje za određene korove, na šta je on mene toplo savetovao da kupim Adamin Rejser koji mogu da primenim posle setve a pre nicanja. I ja sam njega poslušao. I to mi se jako svidelo. Jako dobar posao je uradio preparat. I mi smo bili jako zadovljni. I kasnije sam se susretao u proizvodnju uljane repice sa preparatom za zaustavljanje rasta i fungicidom koji sam primenjivao u jesen, Orius.‚‚

Nema lepše njive do moje

Konkurs ‚‚Najlepša je moja njiva‚‚ Igor je video listajući sadržaje po internetu.

‚‚I ja kad nešto radimo, imam neki običaj i kad mi se nešto sviđa i kad je nešto lepo, zelenilo. Pogotovo kod uljane repice i pogotovo kad se zažuti, volim to da poslikam. I pogledao sam taj konkurs i reko što ne bih poslao.‚‚ – objašnjava svoju prijavu Igor.

PROČITAJTE I...  Efikasno suzbijanje korova u soji - Saltus

Već je bio i odustao i zaboravio na konkurs kada se predstavnik Adama kompanije javio i obradovao ga kao sretnog dobitnika.

Adama Forapro 1120x180

Agrosaveti---Adama---Igor-Dulic--Uljana-repica---Najlepsa-je-moja-njiva-02

Kada radiš ono što voliš, onda je taj posao u srcu. Zato je i Igoru njegova njiva najlepša. Jer mu je draga i bez korova.

Bez modernih tehnologija se ne može. Danas se živi brzim tempom i svaka pravovremena informacija je poljoprivrednicima od velike pomoći.

‚‚Definitivno da taj elektronski oblik jako puno znači. Da nas podseti u kom trenutku na nešto da obratimo pažnju. Adama ima jako interesantnu tu obaveštajnu službu i izbaci ‚‚Pojavio se buvač u uljanoj repici‚‚. Ja znam da ja taj dan moram obići ili poslati nekog da obiđe moju njivu uljane repice. Jer nešto se dešava. Možda nije trenutak za tretman ali će možda biti za dan ili dva. I to definitivno pomaže u proizvodnji.‚‚ – ističe Igor

Saradnja između Igora i kompanije Adama se nastavlja. Sad možda još i više jer će imati prilike da proba i neke nove preparate na svojim parcelama. Tim koji pobeđuje ne treba menjati.

PROČITAJTE I...  Coltrane® - štiti kukuruz do devetog lista od širokolisnih korova

Adama Srbija

Prethodni tekstIPARD – priprema za mnogo veći novac
Sledeći tekst”Al Dahra” preuzela sve radnike PKB-a

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime