Najlepša je moja njiva – voćnjak u Maradiku

0
1521
Agrosaveti---Adama---Stevan-Kugli---Uljana-repica---Najlepsa-je-moja-njiva-03

Mladi poljoprivredni proizvođač iz Maradika, Stevan Kugli, još jedan je od dobitnika nagrade na konkursu „Najlepša je moja njiva“. Kompanija Adama Srbija, ovim je konkursom obuhvatila najrazličitije regione i kulture. Stevanov voćnjak bio je lep svima, a ne samo njemu i zato je nagrađen.

Agil 1120x180

Kao začetnik voćarske proizvodnje u svojoj porodici, za relativno kratko vreme, Stevan je podigao 17 hektara pod jabukom i breskvom. Osiguranim tržištem u zemlji i inostranstvu, mogao je da priušti ulaganje u hladnjaču.

„Isplatilo se za dve godine sigurno. Razlika u ceni koja je bila iz voćnjaka direktno i sad kad se ide na primer u januaru iz hladnjače…isplati se“ – ističe Stevan.

Iako mu voćnjaci nisu svi pod protivgradnom zaštitom, trudiće se da u budućnosti pokrije sve i tako osigura svoj prinos.

„Volim da radim ovaj posao. Odmorim se u njemu i u voćnjaku“.

Orius 1120x1080

Agrosaveti---Adama---Stevan-Kugli---Uljana-repica---Najlepsa-je-moja-njiva-02

Iskustva kolega su jednako važna kao i stručni saveti

Onda i ne čudi zašto je baš njegova njiva najlepša. Saradnju sa kompanijom Adama ima još od samog početka. Previše voli svoje voćnjake da bi eksperimentisao sa zaštitnim sredstvima. Zato se okreće stručnom timu Adame, ali i informacijama na njihovom sajtu i fejsbuku.

PROČITAJTE I...  Pravilna rezidba jabuka

„Konsultujem se uvek. Pratim stranicu njihovu. Pratim sve njihovo preko interneta. Ne može se bez toga danas. Sve manje vremena imamo za neke stručne skupove, predavanja. Internet je, ja mislim budućnost. Tu možemo da vidimo nove preparate. Pročitamo kako se koriste. Saznamo nešto novo.“ – napominje Stevan.

Kada je Adamina fejsbuk stranica u pitanju Stevan kaže:

„Najviše mi koriste iskustva drugih proizvođača. Da vidimo kako koji preparat deluje, kako to radi, da vidimo da li smo pogrešili negde“.

Agrosaveti---Adama---Stevan-Kugli---Uljana-repica---Najlepsa-je-moja-njiva

Iako nije bio previše aktivan u toj komunikacija Stevan tvrdi da će od sada i svoja iskustva deliti češće sa kolegama i to baš na Adama Srbija fejsbuk stranici.

Uz ambicije da proširuje svoje voćnjake i to u smeru površina pod breskvom, Stevan kaže da je jedna stvar ipak konstantna. Adama. Ona ostaje u njegovim voćnjacima koliko god da ih ima.

Prethodni tekstFarma Ile de France ovaca u Despotovcu
Sledeći tekstPlasman poljoprivrednih proizvoda – naveći izazov

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime