Folijarna prihrana i trenutno kondiciono stanje pšenice

0
111
Agrosaveti---Agromarket---Fitofert---Speed-G---psenica---prolecna-prihrana-psenice-04

Folijarna prihrana žitarica je važna mera koja doprinosi boljoj kondiciji useva i osigurava ostvarivanje planiranih prinosa pored osnovnih đubriva. Da bi se to zaista ostvarilo, naša preporuka je da se izbor folijarnog đubriva bazira na nekoliko stvari. Vrsti useva, vremenskim uslovima u periodu planiranog tretmana, kao i tipu zemljišta na kojem se obavlja proizvodnja.

Za folijarnu ishranu žitarica FITOFERT je obezbedio specijalno formulisano tečno đubrivo koje je namenski proizvedeno za ovu grupu useva. Radi se o folijarnom đubrivu SPEED-G. Hranljivi elementi koji dominiraju u ovom đubrivu su mikroelementi koji se ne primenjuju pri osnovnom đubrivu, i koje biljke usled neadekvatne pH vrednosti zemljišta nisu u mogućnosti da koriste posredstvom korenovog sistema. Stoga se preporučuje njihova primena preko lista.

Fitofert kukuruz 980x250px

Agrosaveti---Agromarket---Fitofert---Speed-G---psenica---prolecna-prihrana-psenice-01

Speed-G

Osim hranljivih mikroelemenata u ovom đubrivu se nalazi i visok sadržaj amino-kiselina i oligo-saharida koji pomažu biljci da dobro napreduje i u stresnim vremenskim uslovima kakvi su prisutni i sada. Iako su gajeni usevi trenutno u solidnoj kondiciji, izražena kolebanja vremenskih uslova upućuju na to da će njihov dalji rast i razvoj biti u određenoj meri ograničeni.

PROČITAJTE I...  Suzbijanje bolesti, štetočina i korova u usevima pšenice i ječma

Sa jednim folijarnim đubrivom, SPEED-G, može se obezbediti kompletna formula za datu situaciju. To je izbalansirana ishrana gajenih useva uz dodatak biostimulativnih sredstava koji neutrališu biljni stres. Preporuka je da se prva folijarna prihrana obavi zajedno sa prvim pesticidnim tretmanom, bilo da se radi tretman protiv korova, insekata ili gljivičnih oboljenja. FITOFERT SPEED-G je folijarno đubrivo koje može da se meša sa bilo kojim sredstvom za zaštitu bilja. Doza primene je 2-3 l/ha.

Jednim klikom na link dođite do više informacija o samom folijarnom đubrivu. https://fitofert.com/portfolio/speed-g/

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime