Suzbijanje korova u kukuruzu

0
533
Agrosaveti Bayer korov kukuruz Laudis 01

Poštovani proizvođači, zamislimo na početku situaciju da smo sada na nekim vašim njivama, zajedno analiziramo najveći problem u proizvodnji kukuruza u proleće, problem korova. Mora brzo da se reaguje, Treba vam efikasno, snažno, brzo i sigurno rešenje, a da je potpuno bezbedno za usev. Tada je rešenje Laudis.

Na ovaj način možemo da se podsetimo nekih važnih detalja iz proizvodnje koja uvek nosi probleme koji zahtevaju efikasna rešenja. Obzirom na to da se polako približava nova proizvodna godina, važno je da donesemo odluke o strukturi svojih setvenih površina. Potrudićemo se da, ovom prilikom, pažnju posvetimo onim parcelama koje ćete odrediti za setvu najzastupljenijeg i najvažnijeg useva – kukuruza.

Poznato je da je jedan od najvećih izazova u proizvodnji kukuruza efikasna i blagovremena kontrola korovskih biljaka. One mogu značajno da smanje prinos, a samim tim i trud i novac koji je pre toga uložen u proizvodnju. Iako smo sve do tada uradili kako treba, ponekad i to bude problem.

Agrosaveti Bayer korov kukuruz Laudis 03

EFIKASNO REŠENJE

Poznato je da je kukuruz veoma osetljiv na prisustvo korova u prvim fazama svog razvoja. Od nicanja pa do sedmog, osmog lista. Ukoliko se samo nekoliko dana nalazi u korovu, reaguje sa smanjenjem prinosa i do nekoliko stotina kilograma. Zato je neophodno da sprečimo da izgubimo novac koji smo već uložili u dobar hibrid, kvalitetno đubrivo, obradu zemljišta, utrošeno gorivo. Tada dolazimo do onog momenta u proleće kada je važno da sve to uloženo sačuvamo izborom vrhunskog i efikasnog herbicida. Rešenje jeste Laudis.

PROČITAJTE I...  Kontrola korova u organskoj proizvodnji

Korove kao što su pepeljuge, štirevi, čičak, abutilon, tatula, ambrozija, gorušica, palamida, muharike, sirak iz semena, možemo rešavati upravo specifičnim herbicidima koji su dovoljno snažni i efikasni na jednogodišnje i višegodišnje širokolisne, ali i na jednogodišnje travne korove. S druge strane, moramo da znamo da ni vreme nicanja korova nije isto.

Web baner Delaro Bayer 1120x180 V01

Faza razvoja kukuruza neće uvek biti ista kada se javi potreba za tretmanom. Zato nam pored efikasnosti treba i herbicid koji će biti potpuno bezbedan za gajeni usev. Rešenje je opet Laudis.

Agrosaveti Bayer korov kukuruz Laudis 02

ZAŠTO LAUDIS

Laudis je potpuno selektivan, bezbedan za sve hibride, čak i za šećerac koji je inače povrtarska biljna vrsta. Bezbedan je za osetljive linije u proizvodnji semenskog kukuruza. Efikasan i na najtvrdokornije korove. Jako brz i pouzdan i u nepovoljnijim sušnijim uslovima.

Savršene je formulacije što nam daje sigurnu pokrovnost na korove i brzo usvajanje, što dovodi do njihovog potpunog propadanja, bukvalno topljenja, a da vas posle svega nimalo ne ograničava u plodoredu. Posle Laudisa možete sejati bilo koji usev koji se uklapa u vaše već zacrtane prozvodne planove.

PROČITAJTE I...  Zašto je Chief®+Nicogan® proverena kombinacija u zaštiti kukuruza od korova?

Ne smemo zaboraviti i na ubrzanu pojavu i širenje rezistentnih korova, naročito divljeg sirka. Oni su postali potpuno tolerantni na sulfonil urea herbicide kojima smo do sada uspešno uklanjali ovu konkurenciju. Zato je Laudis, uz ostale adekvatne agrotehničke mere, jedino rešenje koje se potpuno uklapa u tzv. antirezistentnu strategiju koju kompanija Bayer uspešno sprovodi već nekoliko godina unazad. Jedino rešenje da i sa takvih parcela beremo kukuruz u tekućoj godini.

Web baner Monsoon Bayer 1120x180 V01

Kada sve sumiramo, Laudis je snažan, siguran, brz, kvalitetna i pouzdan, potpuno bezbedan. Laudis zaista predstavlja spektakularno rešenje za suzbijanje korova u usevu kukuruza.

Podsećam vas da bez ustručavanja kontaktirate Bayer, da zajedno rešavamo probleme, jer samo tako će i naši proizvodi biti u sigurnim tj. vašim rukama.

Ostanimo povezani

Saša Milosavljević

Bayer

Prethodni tekstKoza ojarila petorke u Starom Slankamenu
Sledeći tekstFarma safolk ovaca u Malom Beogradu

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime