Koza ojarila petorke u Starom Slankamenu

0
890
Agrosaveti koza jarici Stari Slankamen 05

Na Svetog Savu, 27. januara, koza, jedna od miljenica gospođe Radmile Jadranski iz Starog Slankamena, počela je da se jari. Radmila je odmah rešila da ostane kod kuće i pomogne svojoj Mili. Sve je prošlo kako treba, a Mila je na svet donela pet zdravih jarića.

Spyrale Adama 1120x1080

“Pa ja sam taman htela sa drugaricama da pođem u crkvu, jer je bio Savindan, međutim, nisam htela da je ostavim samu. A baš me je obradovala. Inače moje koze ojare dvojke, trojke, bilo je i četvorki, ali petoro nikada. Svi su zdravi, sisaju, rastu.” – kaže nam Radmila.

Inače Radmila i njen suprug, Đurica, imaju desetak koza od čijeg mleka prave nekoliko vrsta sireva. Na radost brojnih kupaca, mahom turista i vikendaša koji dolaze u Stari Slankamen.

LIBRETO 1120x180

Agrosaveti koza jarici Stari Slankamen 02

KOZE ČAMCEM VOZE NA OBLIŽNJE OSTRVO

Čim su se penzionisali vratili su se na selo i sa puno ljubavi podigli ovu mini farmu, a najčešće se iz njihove avlije čuje kako Radmila doziva svoje koze. Svaka ima svoje ime, ali su sve Mile, dodaje naša sagovornica.

PROČITAJTE I...  Šest razloga zašto KOZAMA OPADA DLAKA

“Koza je jedno milo, pitomo stvorenje, melem za našu dušu.” – naglašava Radmila.

Njihove životinje su sada kod kuće, ali sigurno jedva čekaju proleće pa da se upute na obližnje brežuljke, kao i preko Dunava, na ostrvo, i to čamcem, u dve ture, jer im je, kako kažu Radmila i Đurica, tamo pravo igralište.

Ako vas put nanese u Stari Slankamen, pored ribe i vina, možete uživati i u domaćim kozjim sirevima koje ovi vredni penzioneri prave unazad 20 godina.

Agrosaveti koza jarici Stari Slankamen 01

Prethodni tekstRano prolećno prskanje protiv biljnih bolesti i štetočina
Sledeći tekstSuzbijanje korova u kukuruzu

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime