Syngenta – Dani polja

0
1588
Agrosaveti---Syngenta-dani-polja-04

Ratarstvo, voćarstvo, povrtarstvo

Syngenta Srbija je organizovala Dane polja u ratarskim usevima na otvorenom. Od kraja maja do kraja juna – imali smo desetak događaja širom zemlje.

Okupili smo mnoge velike, vrhunske poljoprivrednike sa ciljem da im pokažemo ono što već imamo na tržištu određeno vreme. Isto tako smo prikazali nove sorte i hibride u proizvodnji ratarskih useva i nova rešenja za zaštitu istih. Uz uljanu repicu (koja je sve popularnija na našim njivama) tu je bio kukuruz, pšenica, suncokret i već drugu godinu u Srbiji hibridni ječam (jedinstven u svetu) sa novom HIVIDO tehnologijom. Osnovna poruka je bila da pokažemo na polju – kako sa malo ulaganja, odgovornog planiranja i vrlo prezicnog (u vremenskom smislu) tretiranja biljaka – se mogu postići puno bolji prinosi.

Prikazali smo od novih preparata: TERIDOKS, SCORE TOPREKS i AMISTAR PLUS u uljanoj repici. Zatim uz nove sorte pšenice FALADO i GABRIO pretstavili smo i punu tehnologiju zaštite pšenice sa preparataima CHEROKEE i ELATUS PLUS.

Agrosaveti---Syngenta-dani-polja-01

Takođe su i predstavljeni novi Syngenta proizvodi u suncokretu: nekoliko novih hibrida (SY EDISON, SY DIAMANTIS) sa LISTEGO PRO u CLP + tehnologiji koja obećeva dobru budućnost i zadovoljne korisnike.

PROČITAJTE I...  Imaćemo pšenice za dve i po Srbije, a šta je sa otkupnom cenom?

Na kraju predstavljeni su u kukuruzu novi hibridi SY ATOMIC i SY CHORINTOS uz pouzdanu herbicidnu zaštitu preko CAMIX 560 SE, CALARIS PRO i MILAGRO PLUS.

Agrosaveti---Syngenta-dani-polja-02

Maline – crveno zlato Srbije

Maline, često spominjane kao “crveno zlato” Srbije su veoma važan usev. Syngenta je 2017. godine krenula sa organizacijom otvorenih dana. Cilj je da se promovišu Syngenta inovacije i tehnologije pre dolazeće sezone.

Glavni cilj otvorenih Dana polja je bio da naglasi Syngenta tehnologiju i njenu sposobnost da pruži odlične rezultate i zaštitu proizvođačima. Kolege iz našeg prodajnog tima su bili ključni akteri koji su obezbedili prisustvo najvažnijih proizvođača maline na otvorenim danima polja, kao i neophodni za generalni uspeh tima. Field eksperti (tehnička služba) su uspešno organizovali oglede i predstavili sezonske izazove proizvođačima kao i naša preporučena rešenja da se oni prevaziđu.

Agrosaveti---Syngenta-dani-polja-03

Malina i zasad se sada štite posle berbe za sledeću sezonu.

Dve najznačajnije štetočine koji napadaju malinu i lastare Didymella applanata Pithophora. Da bi imali dobar kvalitet i zdrave mladice Syngenta je promovisala primenu nekoliko prozvoda: QUADRIS i QUADRIS TOP. Još jedna problematična bolest maline je Botrytis. U ovom slučaju naši timovi su bili u mogućnosti da prikažu primenu SWITCH 62.5 WG preparata kao uspešnog rešenja.

PROČITAJTE I...  Bundeve isplativije od višanja?

Syngenta poseduje snažnu tehnologiju za borbu protiv bolesti u zasadu maline. Promocijom na ovom događaju verujemo da su proizvođači dobili detaljno razumevanje naših proizvoda. Cilj je da podele ovo znanje sa ostalim proizvođačima – na osnovu poverenja i prisne veze koje smo na ovim događajima uspeli da izgradimo.

Prethodni tekstOtkup i prerada svežeg voća i povrća u Svilajncu
Sledeći tekstA šta ako pčele nestanu?

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime