Sigurna zaštita vinove loze od pepelnice

0
568
Agrosaveti Bayer suzbijanje pepelnice vnove loze Luna Max 01

Dragi proizvođači, nastavljamo naše druženje i današnja tema nam je fungicid Luna Max. To je jedan noviji preparat u Bayer portfoliju za suzbijanje pepelnice vinove loze.

Luna Sensation Bayer 1120x180 V01

U vinogradima uvek ima puno posla i svaka godina je novi izazov u proizvodnji kvalitetnih bobica, punih šećera, koje će dati dobro i kvalitetno vino. Proizvodnja grožđa nije moguća bez zaštite od pepelnice. Javlja se skoro svake godine u manjem ili većem intenzitetu.

Pepelnica je bolest koja može da zahvati sve zeljaste delove vinove loze, kako lišće, tako i lastare, bobice pa i ceo grozd. Prvo je možemo zapaziti na listovima na kojima stvara sivkastu prevlaku. Važno nam je da se bolest sa listova ne proširi na grozdove i bobice, jer je to i njen najopasniji oblik.

Agrosaveti Bayer suzbijanje pepelnice vnove loze Luna Max 02

Ukoliko se to desi, onda bobice zaostaju u porastu, pucaju i otvaraju vrata za ulazak sive truleži tj. botritisa. Sve to za posledicu ima manji rod i lošiji kvalitet grožđa.

Na tržištu ima puno preparata za pepelnicu, ali ono što Lunu Max izdvaja od ostalih jeste da nakon primene pune doze od 1 l/ha uspeva da zaštiti vinograd narednih 21 dan. Odlikuje je jše i preventivno, kurativno i eradikativno delovanje, zbog čega možemo biti sigurni da će očistiti pepelnicu.

PROČITAJTE I...  Samo kvalitetno pripremljeno seme ima šanse za zdravu biljku pšenice

Mi volimo da kažemo da je Luna Max specijalista za pepelnicu. Spoj dve aktivne materije sa dva različita mehanizma delovanja pomažu vam još da se izborite i sa rezistentnošću. Prilikom obilaska mnogih vaših vinograda uverili smo se u odličnu efikasnost Lune Max i zato vam je najtoplije preporučujemo.

Za više informacija slobodno nas možete kontaktirati.

Infinito Bayer 1120x180 V01

Ostanimo ovezani.

Marija Polić

Bayer

Prethodni tekstRobotizovana muža – prednosti robota u stočarstvu
Sledeći tekstProizvodnja šargarepe u Begeču – hladan talas usporio nicanje

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime