Dobra energija kao motor pokretač

0
17

Tragom afirmativnih priča sa sela nismo mogli a da ne zabeležimo priču mladog povrtara Lazara Vukovića. Ovaj vredni momak sa tek dvadeset i kusur godina uziva u svakom parčetu svoje zemlje. Kaže, kulture to osete, te na njegovim njivama rastu krompir, luk, lubenice i drugo povrće za primer.

Spyrale Adama 1120x1080

Dobra energija kao motor pokretac 01

Nekada su povrće prodavali na pijaci ali kako je najbolja reklama i preporuka od usta do usta , sada im mušterije dolaze na kućni prag, te potrebe za odlaskom na pijacu nema. Prošlu godinu pamtiće njegova porodica po dobrom rodu krompira, a kao anegdotu, Lazar kaže da su ga nakupci kupovali i preprodavali kao ivanjički.

Dobra energija kao motor pokretac 03

Lazar nas je sproveo po celoj njivi, dobrom energijom kao pokretačem svega što radi pokazao kako se krompir lagano sklapa u redove, zelene peraja luka, i kako je lubenicama u zaštićenim tunelima toplo jer su ušuškane.

NADZOR 10 WP Galenika Fitofarmacija 1120x180

Dobra energija kao motor pokretac 05

Poljoprivredna škola bila je logičan sled Lazarevog odrastanja koji je bio na selu, i na njivi, te je uz pomoć roditelja poslednjih godina zanavljao sve više i više Kaćke zemje. Danas malo koji momak može da mu stane na crtu, po znanju, upornosti i marljivosti.

PROČITAJTE I...  Suzbijanje divljeg sirka

Prethodni tekstAko se ne isplate subvencije do kraja žetve, ratari izlaze traktorima na ulice
Sledeći tekstPo broju roda Vojvodina prva u Evropi

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime