Bioplug – ostatke razgradi humus izgradi

0
1474
Agrosaveti---Biofor---Bioplug---03

Dobrog domaćina pokaže teška godina. Dobar preparat se pokazuje u teškim godinama. Zamislite da imate nešto što će vam pomoći da zemljište manje praši, da bolje zadržava vlagu, da je puno glista, da se lakše obrađuje i da bolje rađa čak i u sušnim godinama. Odgovor su razgrađeni žetveni ostaci uz pomoć Bioplug – a.

Žetveni ostaci se na našim njivama zaoravaju i nažalost izoravaju. Ako se ne razgrade za godinu dana neće nikad. Razlog je ubijeno zemljište. To su zemljišta bez duše, sa smanjenom mikrobiološkom aktivnosti. Žetveni ostaci su najbolje đubrivo za vašu njivu.

Vertigo-katalog-1120x1080

Agrosaveti---Biofor---Bioplug---02

Kaže se, njiva se kupuje na večito i da zemlja uvek ima vrednost. Možda je pravo pitanje koja zemlja vredi. Samo zemlja koja rađa. Ne možemo samo da uzimamo iz njive. Vaše njive nisu videle stajnjak 30 godina, toliko traje i proces degradacije zemljišta. Zemljišta se sve teže obrađuju. U zemljištu je sve manje prostora za zadržavanje vlage. Takvo zemljište je zbijeno, tvrdo, bez glista. Kad padne kiša, sutradan se može ući u atar. Zemlja više ne miriše.

Web-baner-Dekalb-Vertigo-1120x180-V01

Bioplug – ostatke razgradi humus izgradi.

UREA ne razgrađuje žetvene ostatke. Razgradnju vrše mikroorganizmi, odnosno, mikroorganizmi humifikatori. Povoljan odnos C/N je preduslov za povećanje brojnosti mikroorganizama. Hiruršku operaciju vrši hirurg, avion vozi pilot, brod kapetan a razgradnju žetvenih ostataka rade mikroorganizmi.

PROČITAJTE I...  Povećajte organsku materiju u zemljištu na prirodan način - BioPlug

Agrosaveti---Biofor---Bioplug---gliste---01

Biofor System je 2012. godine kreirao preparat koji sadrži mikroorganizme humifikatore. Nastao je Bioplug, moćan preparat, sinonim za uspešnu razgradnju. Vaši žetveni ostaci tretirani Bioplug – om su veliko blago i jedina prava zamena za stajnjak. Posle primene prvi pokazatelj da ste uradili pravu stvar za vašu njivu su gliste koji će se naći na svakom ašovu.

Biofor baner 728x90

Žetveni ostaci tretirani Bioplug – om se transformišu u humus uz oslobađanje mineralne materije. Svaka hemijska analiza zemljišta računa na količinu mineralnih materija koje se nalaze u žetvenim ostacima preduseva. Ukupno u žetvenim ostacima ratarskih useva ima oko 250 kg čiste NPK aktivne mineralne materije. Ova količina je dostupna do proleća ukoliko se žetveni ostaci razgrade. Bioplug ubrzava razgradnju čineći zemljište u rano proleće plodnije, vlažnije i toplije.

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime