JTI uložio sedam miliona dolara u proizvodnju u Senti

0
660
Agrosaveti - JTI 01

Najveći japanski investitor u Srbiji, kompanija Japan Tobacco International (JTI) pokrenula je novu proizvodnu liniju u fabrici u Senti u okviru investicionog ciklusa vrednog sedam miliona dolara, navodi se u saopštenju ove kompanije.

Spyrale Adama 1120x1080

Novu liniju danas su svečano pustili u rad potpredsednik Vlade i ministar trgovine Rasim Ljajić, predsednik skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, kao i Jasutake Tango, predsednik JT grupe koji je ovim povodom došao u posetu iz Japana.

Prema rečima potpredsednika Vlade i ministra trgovine Rasima Ljajića tom prilikom, JTI spada u uspešne privatizacije. „Kompanija je investirala oko 180 miliona dolara, među pet je najvećih poreskih obveznika, ali i ne samo to. JTI je doneo i novu tehnologiju, kulturu rada, politiku zaštite radnika, društveno-odgovorno poslovanje, kao i doprinos zajednici. Duvanska industrija značajno utiče na  smanjenjenje spoljnotrgovinskog deficita, duvana izvozimo manje od kukuruza, ali više od malina. JTI je partner Vladi u suzbijanju ilegalne trgovine duvanskih proizvoda i  najbolja preporuka za druge japanske investicije u Srbiji“, rekao je Ljajić.

LIBRETO 1120x180

Investicioni ciklus, pored nove proizvodne linije uključuje i dodatnu modernizaciju mehanizacije u fabrici, kao i inovaciju proizvoda. „Sa novom proizvodnom linijom, JTI nastavlja da širi svoje poslovanje, čime jasno pokazuje svoju dugoročnu opredeljanost ka daljem rastu kompanije u Srbiji, doprinoseći tako razvoju cele domaće privrede“, rekao je Jasutake Tango, predsednik JT grupe. Ističući zahvalnost Vladi Srbije na podršci i naporima usmerenim ka stvaranju stabilnog i predvidivog poslovnog okruženja, Tango je poručio da je JTI posvećen partnerskom odnosu sa Vladom zasnovanom na međusobnom razumevanju.

PROČITAJTE I...  Kompanija Tenis tražila odlaganje investicije

JTI najveći proizvođač duvana u Srbiji

Od kupovine Duvanske industrije Senta 2006. godine, JTI je uložio više od 180 miliona dolara u Srbiji, utrostručio broj zaposlenih sa 84 na 290, pokrenuo proizvodnju cigareta i njihov izvoz na tržišta Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Hrvatske i Albanije, kao i izvoz duvana i cigareta u EU.

U periodu od 2006. do danas vrednost izvoza iznosi gotovo 230 miliona dolara, dok je udeo kompanije na tržištu Srbije u toku istog perioda utrostručen. JTI je jedan od pet najvećih poreskih obveznika u Srbiji sa 2 milijarde dolara uplaćenih u budžet u periodu 2006 – 2018.

Kao jedina strana kompanija koja otkupljuje domaći duvan, JTI je najveći proizvođač duvana u Srbiji koji angažuje oko 1.000 zaposlenih u Beogradu i Senti, uključujući uzgajivače duvana, članove njihovih porodica, kao i sezonske radnike.
Za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj posluje, JTI je dobitnik priznanja Virtus.

Izvor: Agronews

Prethodni tekstZašto je niska otkupna cena suncokreta?
Sledeći tekstProizvodnja malina u Bogatiću

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime