JTI uložio sedam miliona dolara u proizvodnju u Senti

0
640
Agrosaveti - JTI 01

Najveći japanski investitor u Srbiji, kompanija Japan Tobacco International (JTI) pokrenula je novu proizvodnu liniju u fabrici u Senti u okviru investicionog ciklusa vrednog sedam miliona dolara, navodi se u saopštenju ove kompanije.

Web baner Dekalb Bayer 1120x180 V01

Novu liniju danas su svečano pustili u rad potpredsednik Vlade i ministar trgovine Rasim Ljajić, predsednik skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, kao i Jasutake Tango, predsednik JT grupe koji je ovim povodom došao u posetu iz Japana.

Prema rečima potpredsednika Vlade i ministra trgovine Rasima Ljajića tom prilikom, JTI spada u uspešne privatizacije. „Kompanija je investirala oko 180 miliona dolara, među pet je najvećih poreskih obveznika, ali i ne samo to. JTI je doneo i novu tehnologiju, kulturu rada, politiku zaštite radnika, društveno-odgovorno poslovanje, kao i doprinos zajednici. Duvanska industrija značajno utiče na  smanjenjenje spoljnotrgovinskog deficita, duvana izvozimo manje od kukuruza, ali više od malina. JTI je partner Vladi u suzbijanju ilegalne trgovine duvanskih proizvoda i  najbolja preporuka za druge japanske investicije u Srbiji“, rekao je Ljajić.

Adama Sultan 1120x180

Investicioni ciklus, pored nove proizvodne linije uključuje i dodatnu modernizaciju mehanizacije u fabrici, kao i inovaciju proizvoda. „Sa novom proizvodnom linijom, JTI nastavlja da širi svoje poslovanje, čime jasno pokazuje svoju dugoročnu opredeljanost ka daljem rastu kompanije u Srbiji, doprinoseći tako razvoju cele domaće privrede“, rekao je Jasutake Tango, predsednik JT grupe. Ističući zahvalnost Vladi Srbije na podršci i naporima usmerenim ka stvaranju stabilnog i predvidivog poslovnog okruženja, Tango je poručio da je JTI posvećen partnerskom odnosu sa Vladom zasnovanom na međusobnom razumevanju.

PROČITAJTE I...  Paori zakinuti za oko 11,41 milijardu dinara

JTI najveći proizvođač duvana u Srbiji

Od kupovine Duvanske industrije Senta 2006. godine, JTI je uložio više od 180 miliona dolara u Srbiji, utrostručio broj zaposlenih sa 84 na 290, pokrenuo proizvodnju cigareta i njihov izvoz na tržišta Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Hrvatske i Albanije, kao i izvoz duvana i cigareta u EU.

Aneri Galenika 1120x185px

U periodu od 2006. do danas vrednost izvoza iznosi gotovo 230 miliona dolara, dok je udeo kompanije na tržištu Srbije u toku istog perioda utrostručen. JTI je jedan od pet najvećih poreskih obveznika u Srbiji sa 2 milijarde dolara uplaćenih u budžet u periodu 2006 – 2018.

Kao jedina strana kompanija koja otkupljuje domaći duvan, JTI je najveći proizvođač duvana u Srbiji koji angažuje oko 1.000 zaposlenih u Beogradu i Senti, uključujući uzgajivače duvana, članove njihovih porodica, kao i sezonske radnike.
Za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj posluje, JTI je dobitnik priznanja Virtus.

Izvor: Agronews

Prethodni tekstZašto je niska otkupna cena suncokreta?
Sledeći tekstProizvodnja malina u Bogatiću

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime