Kompanija Tenis tražila odlaganje investicije

0
589
Agrosaveti - Kubota traktori 05

Nemačka kompanija „Tenis“ zatražila je odlaganje najavljene investicije u Srbiji. Državno zemljište na teritoriji Grada Kikinde koje je bilo predmet zakupa od strane ove kompanije, izdaje se redovno poljoprivrednicima na licitacijama do početka realizacije investicije.

Spyrale Adama 1120x1080

Nemačka kompanija „Tenis“ zatražila je odlaganje najavljene investicije u Srbiji, a Komisija za davanje saglasnosti za investicione planove u postupku ostvarivanja prava prvenstva zakupa poljoprivrednog zemljišta je predlog prosledila Gradu Kikindi na dalje odlučivanje.

U Ministarstvu poljoprivrede Tanjugu je rečeno da sa kompanijom „Tenis“ nije potpisan ugovor, već je samo podnet investicioni plan koji je odobrila Komisija.

NADZOR 10 WP Galenika Fitofarmacija 1120x180

„Imajući u vidu da ugovor još nije potpisan, Komisija je dala predlog za odlaganje investicije“, kažu u resornom ministarstvu.

Državno zemljište na teritoriji Grada Kikinde koje je bilo predmet zakupa, izdaje se redovno poljoprivrednicima na licitacijama do početka realizacije investicije, navode u Ministarstvu.

NADZOR Galenika Fitofarmacija 1120x180

Komisiju za davanje saglasnosti za investicione planove u postupku ostvarivanja prava prvenstva zakupa poljoprivrednog zemljišta je formiralo Ministarstvo poljoprivrede, a u njenom sastavu su ministar poljoprivrede, privrede i finansija.

PROČITAJTE I...  Ima prostora za snižavanje cena hrane

Memorandum o razumevanju

Vlada Srbije potpisala je 2015. godine sa nemačkim proizvođačem mesa Memorandum o razumevanju za uzgoj tri miliona tovnih svinja godišnje u Srbiji, a plan je bio da ova kompanija ima proizvodnju na 20 farmi u Srbiji.

Nemački „Tenis“ je jedan od najvećih proizvođača svinja u Evropi, koji godišnje uzgoji oko 17 miliona svinja, ali i oko 400.000 goveda, i koja ima obrt veći od pet milijardi evra po godini.

Izvor: Agronews, Tanjug

Prethodni tekstSrbija među 10 najvećih izvoznika pšenice i kukuruza
Sledeći tekstOtkup sirovog mleka prema novim kriterijumima

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime