U Nemačkoj nestaju farme svinja

0
367
svinja
Foto: Vertigo produkcija / U našem ataru

Mnoge farme svinja u Nemačkoj su u problemima, kao i u našoj zemlji, a tome su kumovali skupi energenti, đubriva i stočna hrana. Za samo godinu dana ugasilo se više od 10 odsto.

Adama Asorbital 1120x180

Usled ekonomskog pritiska, broj farmi svinja u Nemačkoj je za godinu dana opao za više od 10 posto. Možda će zvučati malo kada se kaže 10 posto, ali to je pad za 2,4 miliona životinja za godinu dana.

Međutim, taj pad ima svoj kontinuitet. Prema podacima od 3. novembra statističari tvrde da trenutno ima 21,3 miliona grla. Poređenja radi, 1990. godine u Nemačkoj je bilo oko 30,8 miliona svinja. Potrošnja svinjskog mesa u ovoj zemlji, takođe, godinama opada.

Galenika Talisman Skaut 1120x85

Sa jedne strane beleži se veliki decenijski minus, a istovremeno, sve je veći rast velikih farmi – prosečan broj svinja na velikim gazdinstvima porastao je sa 949 na 1.259 grla.

Broj goveda u Nemačkoj je, međutim, ostao skoro isti u poređenju sa poslednjim istraživanjem od 3. maja, na oko 11 miliona grla. U slučaju krava muzara, nastavlja se dugotrajni trend pada.

1120x180px

Izvor: Biz portal

PROČITAJTE I...  Tov svinja i otkupna cena tovljenika: Ako smo seljaci, nismo nepismeni i glupi
Prethodni tekstKvalitet vina se postiže još u vinogradu
Sledeći tekstGajenje CELERA korenaša – Korisni saveti

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime