Mačva: Za seoske kuće nema kupaca

0
2463
Agrosaveti - Kuće u selima 01

U šabačkim selima sve je više praznih kuća koje su na prodaju, a kupaca gotovo i da nema. Mnogo je više zainteresovanih za kupovinu poljoprivrednog zemljišta, čija cena, u skladu sa tražnjom, raste.

Web baner Dekalb Bayer 1120x180 V01

Za kuće u selima koja su udaljena od grada gotovo i nema kupaca. Najteže se prodaju nekretnine u kojima godinama niko ne živi.

Domaćinstvo u Bogosavcu jedno je od mnogih koji se u šabačkom kraju prodaju. U dvorištu su svi pomoćni objekti, kuća je potpuno opremljena, nalazi se pored glavnog puta za Šabac, i već nekoliko godina čeka novog vlasnika.

Adama Sultan 1120x180

Kupci se lakše nalaze za manje porodične kuće sa nekoliko ari zemljišta, tvrdi Slobodan Marković, iz agencije za nekretnine.

„Pouzdano mogu da tvrdim da se za vrednost jedne garsonjere u Šapcu danas može kupiti domaćinstvo u okolini Šapca sa okućnicom do pola hekatara“, kaže Marković.

galenika pylon 1120x85

Ponuda kuća je velika, a najveće cene su u prigradskim naseljima. Prodaju otežavaju i nelegalizovani objekti.

„Ispod  deset hiljada evra ne može se kupiti”, ističe Marković. ”Može da se kupi neka vikendica, i to možda u nekom lošijem stanju. Nije tako jeftino, za deset hiljada evra domaćinstvo se ne može kupiti.“

Oranice i do 10.000 evra

U odnosu na seoske kuće, poslednjih godina znatno je povećana potražnja poljoprivrednog zemljišta. Zavisno od lokacije, hektar plodne oranice u Mačvi košta i do deset hiljada evra.

PROČITAJTE I...  Kivano voće u Mačvi: Rađa kao ludo, a izuzetno zdravo

Izvor: Agronews, RTS

Prethodni tekstSiva ekonomija – gorući problem proizvođača rakije
Sledeći tekstProklijala pšenica u Banatu

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime