Novosadska veletržnica će se graditi na Klisi

0
575
Agrosaveti - Novosadska veletržnica

Novosadska veletržnica bi prema predlogu urbanista trebalo da se gradi na Klisi, između Bulevara Evrope i Ulice profesora Grčića, odnosno neposredno uz Radnu zonu Sever I, saznaje 021.rs.

Adama Maganic 1120x180

Kako se navodi u konceptualnom planu generalne mreže pijaca koji je sada na ranom javnom uvidu, ova lokacija je odabrana nakon analize urbanističkih parametara, odnosno položaja u odnosu na gravitaciono područje, položaja u odnosu na gradski saobraćaj, mogućnosti opremanja infrastrukturom i neposredno okruženje.

Građevinska parcela jedna od poslednjih u vlasništvu grada

Urbanisti su naveli da ova površina od oko 10 hektara pruža mogućnost organizacije moderne Veletržnice i organizaciju sadržaja na taj način da je moguća fazna realizacija tako da prva faza obuhvati površinu ne manju od pet hektara.

MPS baneri II

Ova parcela je jedna od poslednjih velikih građevinskih parcela koje se nalaze u vlasništvu Novog Sada i njena ukupna površina je 23 hektara. Novi Sad od ranije nudi na prodaju ovu parcelu o čemu je 021.rs pisao ranije, pa se i danas može videti ponuda na sajtu Uprave za građevinsko zemljište.

PROČITAJTE I...  Poljoprivredni sajam počinje u subotu

Ukoliko Skupština grada prihvati predlog urbanista, izvesno je da će prodaja biti zaustavljena ili bar parcela podeljena da deo koji će biti za Veletržnicu, dok bi ostatak zemljišta bio za drugu namenu.

Web baner Delaro Bayer 1120x180 V01

Ukoliko plan prođe, sve je izvesnije da bi mogla da se ispuni procena direktora „Tržnice“ Dušana Bajića, koji je za 021.rs nedavno naveo da bi gradnja tog objekta mogla da počne sledeće godine.

Procenjena vrednost gradnje Veletržnice je od 800 miliona do 1,2 milijarde dinara. Takođe, njenom gradnjom Kvantaška pijaca bi izgubila svoju ulogu i bila zatvorena.

Talisman i Plamen 1120x180 Galenika NOVO

Bez novina na novosadskim pijacama

U planu koji je sada na javnom uvidu, pored lokacije za Veletržnicu, urbanisti su se bavili i lokacijama ostalih pijaca u Novom Sadu, ali nema nikakvih novina u odnosu na ranije planove. I dalje stoji plan da se pored deset postojećih, gde se ubraja i Kvantaš koji će raditi još nekoliko godina, planira još šest novih pijaca.

Tri nove pijace bi bile na sremskoj strani grada, jedna u Sadovima, a dve na Mišeluku. Ostale tri bi dobili Klisa, Adice i Telep.

Web baner LEK Bayer 1120x180 V01

Izvor: Agronews, 021.rs

Prethodni tekstZbog svinjske kuge ubijeno 50.000 svinja u Rumuniji
Sledeći tekstProizvodnja ruža u Lipolistu

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime