Od četvrtka 15. Sajam poljoprivrede

0
799
Agrosaveti - Šumadijski sajam poljoprivrede 02

15. Šumadijski sajam poljoprivrede biće održan od 6. do 9. septembra na Šumadija sajmu u Kragujevcu. Kao i do sada generalni pokrovitelj sajma je Grad Kragujevac, a ovogodišnji ima znatno veći broj izlagača poljoprivredne mehanizacije.

Luna Sensation Bayer 1120x180 V01

Sajam će okupiti oko 150 izlagača a tokom četiri sajamska dana pored bogatog stručnog programa održaće se i sedam izložbi krupne stoke i sitnih životinja, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Medija centru Šumadija sajma.

„Odeljenje poljoprivrede je pre 15 godina otvorilo priču Šumadijskog sajma poljoprivrede i za nas je ovo mali jubilej. Po svemu bogatiji i drugačiji, 15. Sajam poljoprivrede okupiće veći broj izlagača i održaće se veći broj izložbi životinja, koje ove godine imaju međunarodni karakter“, rekao je Nikola Paunović, načelnik Odeljenja za poljoprivredu.

ExelGrow Adama 1120x180

Za četiri sajamska dana održaće se sedam izložbi ovaca i mladih priplodnih ovnova, koza, svinja, sitnih životinja, regionalne izložbe konja koja broji preko 50 grla od ponija do punokrvnih, uvezenih konja, a u organizaciji Društva pčelara Kragujevac i 35. pčelarska izložba.

PROČITAJTE I...  Subvencije hrvatskim organskim proizvođačima

Agrosaveti - Šumadijski sajam poljoprivrede 01

Kao i do sada generalni pokrovitelj sajma poljoprivrede je Grad Kragujevac, a ovogodišnji će biti bogatiji jer ima znatno veći broj izlagača poljoprivredne mehanizacije koji će na 10 hiljada kvadrata ispred sajamske hale moći da predstave program koji nude.

Galenika Fitofarmacija Flux 1120x185

Međunarodni karakter sajma

„15. Sajam poljoprivrede, ne samo zbog sponzora i prijatelja sajma, već i zbog izlagača dobija međunarodni karakter. Pripremljen je bogat prateći stručni program, prezentacije projekata, programa i tehnologija, predavanja na temu zadrugarstva, podsticaja ratarske proizvodnje, proizvodnje i zdravstvene ispravnosti rakije, pčelarstva“, najavio je Zoran Nedeljković, direktror Šumadija sajma.

U okviru kulturno umetničkog programa nastupiće Centar za negovanje tradicije i kulture „Abrašević“, kulturno umetnička društva iz Knića, Gruže, Toponice. Drugog dana sajma estradni umetnici imaće mini koncert, a nastupiće KUD Lepenica i Ansambl Smilje.

Infinito Bayer 1120x180 V01

Ulaz i parking prostor za posetioce, sva četiri sajamska dana su besplatni. Svečano otvaranje Sajma planirano je za četvrtak, 6. septembar u 11 časova.

Izvor: Agronews, ritamgrada.rs

Spyrale Adama 1120x1080
Prethodni tekstVoćarska proizvodnja u Topoli
Sledeći tekstDani ludaje mere rekorde

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime