Sajam etno hrane i pića trinaesti put u Beogradu

0
714
Agrosaveti - Proizvodnja delikatesnih kozjih sireva 07

Na Beogradskom sajmu će se i ove jeseni, po trinaesti put za redom, od 21. do 24. novembra, održati najveća i najstarija smotra proizvođača tradicionalnih prehrambenih proizvoda – Sajam etno hrane i pića.

Luna Sensation Bayer 1120x180 V01

Na manifestaciji će učestvovati proizvođači tradicionalnih prehrambenih proizvoda, najčešće rađenih rukom na tradicionalni način, proizvedenih u ograničenoj količini, radi predstavljanja tržištu.

Promocija odabranih proizvoda na Sajmu etno hrane i pića služi i zaštiti naziva i receptura proizvoda, pronalaženju potencijalnih investitora u proizvodnji, poboljšanju kulture ishrane stanovništva uvođenjem vekovima pravljenih, tradicionalnih proizvoda u ishranu, a s obzirom na to da se često radi o organski gajenim sirovinama – i poboljšanju zdravlja stanovništva.

ExelGrow Adama 1120x180

Delikatesne namirnice

Na Sajmu etno hrane i pića mogu se pronaći novi proizvodi, kao i proizvodi nastali na temeljima tradicije, kao potreba zahtevnog tržišta ili nepresušna kreativnost proizvođača delikatesnih namirnica. Učesnici i posetioci manifestacije pored poslovnih kontakata stiču i informacije o standardizaciji, pakovanju, metodama prodaje i planovima institucija za unapređenje ove vrste proizvodnje.

Na prošlogodišnjem Sajmu etno hrane i pića nastupilo je 342 izlagača u organizaciji Privredne komore Srbije, Zadružnog saveza Srbije, Gradske uprave Beograda, turističkih organizacija, udruženja ili samostalno. Sajam etno hrane i pića u 2017. posetilo je više od 5000 poslovnih posetilaca i publike.

Galenika Fitofarmacija Flux 1120x185

Pokrovitelji 13. Sajma etno hrane i pića su Ministartvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i Grad Beograd, a pomoć u organizaciji manifestacije pružiće Privredna komora Srbije i Zadružni savez Srbije.

PROČITAJTE I...  Dani ludaje mere rekorde

Izvor: Agronews, ekapija

Infinito Bayer 1120x180 V01
Prethodni tekstZa ulaganje u preradu bespovratno više od 95 miliona dinara
Sledeći tekstRatarima Kikinde u arendu još 2.545 hektara

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime