Iz Radarskog centra Kukavica tvrde da protivgradnih raketa nema u celoj Srbiji

0
144
grad nevreme
Foto: Pixabay

Nakon nevremena koje je prethodnih dana zahvatilo jug Srbije, 20 stanica u okolini Leskovca ostalo je bez protivgradnih raketa. Iz Radarskog centra „Kukavica“ kažu su dejstvovali u svim opštinama u Pčinjskom i Jablaničkom okrugu i da je potrošena sva količina raspoloživih raketa.

Agil 1120x180

Da je od 28 protivgradnih stanica u Leskovcu čak 20 ostalo bez raketa, a da 8 stanica raspolaže sa 1 do 3 rakete, tako da sada rade po principu preraspodele, potvdio je predsednik Udruženja strelaca Žikica Marinković, koji navodi da sada ne mogu da obavljaju svoj posao jer – nemaju čime.

SVE RASPOLOŽIVE RAKETE KOJE SMO IMALI SMO ISPUCALI. OVO NAS NIJE ZADESILO 10 GODINA UNAZAD. NEMA NI JEDNA RAKETA NI U CENTRALNOM MAGACINU, NI KOD NAS NA RADARSKOM CENTRU – KAŽE MARINKOVIĆ.

Za nedostatak raketa krivi Vladu Srbije jer, kako kaže, ona donosi odluke koliko raketa će im kupiti, pa se nada da će dolaskom ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića kod njih, ovaj problem biti rešen.

BioPlug 728x90px

Do tada, ako dođe do nevremena, kaže, može samo da gleda u nebo i moli se Bogu, jer su i Jablanički i Pčinjski okrug bez raketa, pa sada dejstvuju po principu preraspodele među stanicama.

PROČITAJTE I...  Grad u okolini Arilja obrao ovogodišnji rod maline

Isto potvrđuje i direktorka Radarskog centra „Kukavica“ koji pokriva Jablanički i Pčinjski okrug.

Orius 1120x1080

Non-stop radimo, 15, 16, 17, i 18. jula ispražnjene su stanice, sve koje su bile u situaciji da dejstvuju i sad trenutno nema raketa u celoj Srbiji – kaže Nataša Tomić.

Dodaje da RHMZ radi na pribavljanju raketa, a da ovakva vremenska situacija nije mogla da se predvidi na početku sezone, kada su se rakete kupovale i da još postoji opasnost od vremenskih nepogoda.

Da li će i kada nove protivgradne rakete stići još se ne zna.

Web baner Dekalb Bayer 1120x180 V01

Izvor: Južne vesti

Prethodni tekstGrad u Mošorinu opustošio atar, posledice vidljive i na kućama i automobilima
Sledeći tekstCene tovnih bikova i junadi u porastu na pojedinim otkupnim mestima

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime