Grad u Mošorinu opustošio atar, posledice vidljive i na kućama i automobilima

0
257
nevreme grad

Olujno nevreme i jak grad bukvalno su opustošli deo mošorinskog atara, a posledice su vidljive i na kućama i automobilima. Stariji meštani kažu da ne pamte ovakvo nevreme. Leda je bilo oko 30 centimetara, roletne su kao mitraljezom izrešetane, a na ulicama su neka stabla bukvalno iščupana. Ipak, najtužnije slike su iz atara gde je letina potpuno uništena.

Web baner OSR Vertigo 1120x180 V01

iscupano drvo nevreme

Ja ovakvo nevreme, ovakav grad, ne pamtim. Bukvalno u 10 minuta, ostanete bez svega. Ovde imam 21 jutro kukuruza u tabli, od njega nema ništa. Klip je bukvalno oljušten, a onaj koji nije, a dobio je udarac, već se kvari, truli. Ovo sada može samo da se istanjira. Ukupno mi je uništeno 40 jutara useva”, kaže Milan Milinov, poljoprivrednik iz Mošorina.

kukuruz grad

Kukuruz i soja su mi najviše stradali. Zemlju imam u nekoliko delova atara, ali većina je stradala. Vetar je bukvalno čupao drveća u selu, limeni krovovi su završili na žicama, strašno. Uložili smo puno u proizvodnju, a dobićemo nulu”, kaže Milisav Radić, poljoprivrednik iz Mošorina.

DIler 1120x180

Lubenice potpuno uništene

Osim ratarskih kultura staradalo je i svo povrće u baštama, kao i lubenice koje su bile u jeku berbe.

lubenice nevreme

Grad veličine oraha je pada sigurno 20 minuta, a palo je više od 40 litara kiše. Veliki deo atara u Mošorinu je uništen od leda. Kukuruz, soja, suncokret, sve je to sravnjeno sa zemljom”, kaže Stevan jovanović iz Mošorina.

Aktuelno 1120x185

suncokret nevreme

Posledice nevremena su na svakom koraku, a osim useva, stradale su i neke životinje, kao što su to ovi mladi fazani koji nisu izdržali udare grada.

mrtvi fazani nevreme

Posledice će tek da se vide kada ogreje sunce, međutim, već sada se može zaključiti da je dobar deo useva uništen 100%.

Vertigo Spyrale 1120x1080

 

PROČITAJTE I...  Imaćemo manje štete od grada - stigli novi protivgradni sistemi
Prethodni tekstKrompirov moljac (Phtorimae opercullela)
Sledeći tekstIz Radarskog centra Kukavica tvrde da protivgradnih raketa nema u celoj Srbiji

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime