Izmuljenje Begeja kroz grad Zrenjanin

0
432
Agrosaveti---izmuljenje-Begeja---Vode-Vojvodine---hidraulični-bageri-u-radu

U gradu Zrenjaninu, između pešačkog i železničkog mosta, u dužini od 780 metara, počelo je izmuljenje Begeja. Pomoću hidrauličnih bagera u narednih 80 dana biće izvađeno preko 26.000 kubika mulja iz Begeja.

Web baner Dekalb Bayer 1120x180 V01

Radove vredne blizu 40 miliona dinara, finansiraju JVP „Vode Vojvodine“ i Grad Zrenjanin sa po 20 miliona. Samom izmuljenju prethodili su geodetski i pripremni radovi. Tehnologija izmuljenja nije jednostavna i zahteva nekoliko operacija. Mulj iz reke se vadi uz pomoć hidrauličnih bagera na amfibijskim gusenicama. Zatim se sediment prebacuje u plovne objekte, odvozi se do pretovarnog mesta, gde se tovari u kamione i transportuje u unapred pripremljene kasete, dva kilometra nizvodno.

Podsećamo da su nedavno u neposrednoj blizini ove lokacije završeni radovi na uređenju obale i montaža plutajućeg doka. Tokom tih radova, na početku stare okretnice za brodove na kanalu Begej, izmuljeno je oko 25.000 kubika mulja.

Adama Sultan 1120x180

Urešenjem obale, postavljanjem pristana i izmuljenjem samog korita Begeja, pospešuje se korišćenje turističkih potencijala HS DTD i omogućava razvoj nautičkog turizma u Zrenjaninu i okolini.

Služba za odnose s javnošću i protokol

pylon galenika jan 023
PROČITAJTE I...  Počinje dostava rešenja za naknadu za odvodnjavanje za 2020.
Prethodni tekstProizvodnja pasulja u Srbiji manja iz godine u godinu
Sledeći tekstCena čačanske lepotice ove godine nešto bolja

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime