LSV traži od Nedimovića odgovor zašto ne radi protivgradna zaštita

0
221
grad nevreme
Foto: Pixabay

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je  od ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića da javnosti odgovori na pitanje zašto u Srbiji ne funkcioniše sistem protivgradne zaštite.

Adama Forapro 1120x180

„Ministar Nedimović mora danas da otkaže sve svoje obaveze i da se uputi u mnogobrojne atare koji su pretrpeli veliku štetu u nevremenu. Svako nevreme praćeno gradom prilika je da se vide sve manjkavosti protivgradne zaštite u Srbiji“, ocenila je LSV u saopštenju.

Naime, nevreme praćeno gradom pogodilo je prekjuče brojne gradove širom Srbije. Kako mediji prenose, nevreme je sa severa Srbije stiglo i do juga. Pogođeni su bili Zrenjan, Bečej, Kikinda, Sombor, Subotica, Apatin, Bajmok, okolina Palića, Pančevo. Snažna oluja praćena gradom pogodila i Aleksandrovac, a prema postojećoj prognozi vremena, nestabilno vreme očekuje se i u narednim danima, sve do srede sledeće nedelje.

Agroglobe 10 godina mehanizacije 1120x180

„Iz godine u godinu je jasno da protivgradna zaštita u našoj zemlji ne ispunjava svoj zadatak. Godišnje imamo oko 50 dana sa gradom, a poljoprivredni proizvođači strepe pri svakoj najavi nevremena. Štete koje nastaju zbog neadekvatne reakcije protivgradnog sistema mogu otežati stanje u našem agraru“, kazali su iz LSV.

PROČITAJTE I...  Veliko nevreme pogodilo Ivanjicu: Grad obrao malinu

Uz napomenu da predstavnici državnih organa svakodnevno govore kako je poljoprivreda veoma bitna i da nova svetska kriza neće uticati na nestašicu hrane u Srbiji, LSV je pozvala državu da „reaguje i počne da radi svoj posao“.

Web baner Sekator Bayer 1120x180 V01

Podsećamo, prema navodima Ministarstva poljoprivrede protivgradna zaštita je obezbeđena i imamo duplo više raketa nego što je potrebno.

Izvori: Beta / Srbija Vesti

Galenika Logan 1120x180
Prethodni tekstPrimena SODA BIKARBONE: Štiti biljke OD BOLESTI samo ako se PRAVILNO upotrebljava
Sledeći tekstSpremite se za sušu: Meteorolozi prognoziraju jedno od tri najtoplija leta do sada

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime