Nema više dizela za 179 dinara za stočarsku proizvodnju

0
799
Agrosaveti - Gorivo seljaci 01

NIS je počeo da šalje poruke poljoprivrednicima koji nemaju zemlju koja bi im omogućila da dobiju nižu cenu dizela, da više ne mogu da nabavljaju dizel po ceni od 179 dinara, navodi SPOS.

Adama Maganic 1120x180

U saopštenju od 27. decembra 2023. SPOS je istakao na svom sajtu da su na sastanku 60 udruženja poljoprivrednika iz cele Srbije sa ministarkom poljoprivrede Jelenom Tanasković i predsednicom Vlade Anom Brnabić, koji se održao dan ranije, izrazili negodovanje zašto je obezbeđena jeftinija nafta samo za biljnu proizvodnju, a ne po grlu stoke (i pčele su u smislu zakona uvrštene u stoku) kao što je u Hrvatskoj, gde se plavi dizel daje i po košnici. Međutim, dobili su odgovor da su to mogućnosti države i takva je odluka doneta.

Sada su počele poljoprivrednicima da stižu poruke od NIS-a i mnogi su zbunjeni šta se dešava. Kako prenosi SPOS, poruke ovako glase:

Paradajz 1120x180

Poštovani, obaveštavamo Vas da Vaše poljoprivredno gazdinstvo nema prijavljeno zemljište u okviru registra e-Agrar i da u skladu sa Uredbom Vlade Republike Srbije niste u mogućnosti da kupujete evro dizel gorivo po povlašćenoj ceni od 179 din/l. Uz NIS Agro karticu, svakako zadržavate sve ostale pogodnosti: popust od 6 din/l na G-Drive goriva, popust od 20% na sve tople napitke, popust od 10 din/kg na plinske boce, kao i popust od 5% na odabrana Nisotec ulja i maziva.

Uštede na gorivu na NIS benzinskim stanicama možete ostvariti i u okviru „Sa nama na putu“ programa lojalnosti. Ako do sada niste, instalirajte „Sa nama na putu“ aplikaciju, jer ćemo vam u znak zahvalnosti za vašu lojalnost do sada, do 30.4.2024. pokloniti najviši PLATINA nivo u okviru kojeg ostvarujete izvanredne uštede: 3 din/l na standardni evro dizel i benzin, 6 din/l na G-Drive goriva, 5% na proizvode iz prodavnice i restorana, i to u vidu bonus poena. 

Web baner Delaro Bayer 1120x180 V01

Izvor: SPOS

PROČITAJTE I...  Država ćuti o smanjenju akciza na dizel
Prethodni tekstMalim koracima do velikog cilja od hiljadu grla ovaca
Sledeći tekstZa uspešan uzgoj MIROĐIJE primenite ove savete

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime