PK Zlatibor povećao otkupnu cenu mleka

0
141
mleko
Foto: Pixabay

Veterinarska stanica Bujanovac, koja obavlja posao u 90 sela, stala je u zaštitu proizvođača mleka, koji su do sada bili ugroženi niskim otkupnim cenama i obezbedila je dolazak novog prerađivača i investitora. Ovaj poziv prihvatio je Poljoprivredni kombinat Zlatibor sa Zlatibora, uz povećanje cene mleka sa 35 din/l na 60 dinara, sa najavom da se može očekivati još povećanja.

Web baner Dekalb Bayer 1120x180 V01

Veterinarska stanica u Bujanovcu je okupila proizvođače mleka baš u trenutku kada su mnogi hteli da odustanu od ovog posla i na prvom sastanku vlasnik PK Zlatibor Radoje Cvetić rekao je stočarima da zna da oni sa nevericom prihvataju njegovu ponudu i cenu, uz sedmičnu isplatu, ali da ih neće ostaviti.

On je najavio da će podeliti stočarima manje i veće laktofrize, bez plaćanja i obračunavanja za preuzeto mleko. U ove svrhe obezbeđeno je oko 400 hiljada evra, a po mleko će dolaziti na kućni prag, što nije do sada bio slučaj u ovom kraju kada su u pitanju veći prerađivači. Takođe, preuzeto mleko će se plaćati svakih 7 dana, a to će se kasnije ustaliti na svakih 15 dana.

Adama Sultan 1120x180

Za svega sedam dana PK Zlatibor, koji ima dve mlekare u Blacu i Požegi, obezbedio je dnevni otkup od 4.000 litara i to mleko već isplatio, prenosi Agroservis.

PROČITAJTE I...  Proizvodnja mleka porodice Bohuš iz Gložana

Trenutno se u Bujanovcu uzgaja 10.500 krava, od tog broja je umatičeno oko 3.500 kvalitetnih muzara. Stočari u Bujanovci zainteresovani su i za tovno govedarstvo.

galenika pylon 1120x85

Izvor: Ekapija

Prethodni tekstEskalonija – grm izuzetne lepote
Sledeći tekstPet načina da iskoristite opalo lišće u bašti

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime