Pokrenuta inicijativa za podelu vaučera za kupovinu domaćih proizvoda malih proizvođača

0
17
Agrosaveti - Prerada i distibucija organskih proizvoda 03

Udruženje „Moja Srbija“ uputilo je poziv Vladi Srbije da prihvati inicijativu za pokretanje akcije podele vaučera za kupovinu domaćih proizvoda malih proizvođača. Udruženje se obratilo i svim učesnicima narednih parlamentarnih izbora sa pozivom da podrže taj predlog, navedeno je u saopštenju.

Agil 1120x180

Prema navodima Udruženja, u Srbiji imamo veliki broj gazdinstava koji proizvode kvalitetne domaće proizvode, nalaze se u ruralnim sredinama i izdvajanjem sredstava iz budžeta Srbije da bi se subvencionisala kupovina njihovih proizvoda pomogao bi se razvoj tih oblasti. Mladi bi bii motivisani za život i rad u tim krajevima, a usporio bi se i proces gašenja sela.

Razvoj poljoprivrede zavisi od posticanja domaće proizvodnje

Subvencija bi se, kako je istaknuto, zasnivala na pozitivnim iskustvima akcije podele turističkih vaučera, koja je tokom prethodnih devet godina višestruko uvećala promet u oblasti domaćeg turizma.

BioPlug 728x90px

„Jedini pravi način da dugoročno razvijemo našu privredu jeste da podstičemo domaću proizvodnju zasnovanu na sopstvenim resursima“, rekao je predstavnik udruženja „Moja Srbija“ Milan Ristić.

On je dodao da su organski proizvodi i kvalitetni domaći proizvodi malih proizvođača u svetu sve više traženi, dok u Srbiji niska kupovna moć građana predstavlja prepreku za razvoj ovog tržišta.

Orius 1120x1080

Ukazao je da se kod malih proizvođača, proizvodnja domaćih proizvoda bazira na skoro stopostotnom korišćenju domaćih resursa, od sirovine, do ambalaže i transporta. Tako bi, kako je naglasio, sav novac koji se usmeri u njihovu subvenciju ostajao u Srbiji i u veoma kratkom roku bi se vraćao u državni budžet.

PROČITAJTE I...  Besplatan vodič za prodaju hrane preko Interneta

Izvor: Ekapija

Web baner Dekalb Bayer 1120x180 V01

 

Prethodni tekstLešnici – investicija u budućnost ili promašena računica?
Sledeći tekstPlućnjak – ekspert za pluća, ali i hrana

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime