Potrebna pomoć farmeru iz Debeljače: U požaru izgorelo 7 goveda, štala, mašine

0
305
pozar
Foto: Pixabay

Na gazdinstvu Sič Ištvana iz Debeljače dogodio se požar, a vatrena stihija je odnela sedam goveda, izgoreli su letina, štala, traktor i oprema.

Web baner Dekalb Bayer 1120x180 V01

Ištvan ima četvoro dece i suprugu, a živi sa majkom i ocem u zajedničkoj porodičnoj kući. Živi od stočarstva i nema druge prihode. Za svega pola sata, izgorela je letina i štala. Srećom, vatrogasci su brzo došli, te je od vatrene stihije spašena kuća. Uspeo je da spasi deo stoke iz štale, iako umalo nije i sam nastradao, ali je sedam grla tovne rase šarole plamena stihija progutala. Preostala goveda su smeštena u improvizovanu štalu.

Požar je nastao zbog kvara elektroinstalacija, iako u tom momentu ništa nije bilo uključeno od uređaja. Brzim širenjem vatra je uhvatila i traktor, a vatrogasci su spasili dalje širenje vatre na magacin sa žitaricama.  Izgoreo je i deo elektroopreme i instalirani uređaji za mleko koje je koristio u prethodnoj proizvodnji.

Adama Sultan 1120x180

Ištvan je član Udruženja „Agroprofit“ iz Novog Sada koje okuplja odgajivače kvalitetnih tovnih rasa goveda i tovljače iz cele Srbije, pa je Udruženje pokrenulo veliku akciju solidarnosti, jer Ištvan za obnovu farme trenutno nema novca.

PROČITAJTE I...  Apel za pomoć: Izgorelo skladište sa hranom u poljoprivrednoj školi u Svilajncu

Udruženje se obratilo na desetine adresa sa pozivom za pomoć ljudi dobre volje. Novac mogu uplatiti na žiro račun 160-5800800158642-31 banka Intesa. Telefon 065/4436451 Kovačica, JNA 7a.

pylon galenika jan 023

Deo poslova može se obaviti i uz mobu, poput radova na krovu ili oslobađanja dvorišta od ostataka paljevine…

Izvor: Agrosmart.net

KWS banner 728x90
Prethodni tekstKakvi su PRINOSI KUKURUZA u Južnom Banatu
Sledeći tekstUzgoj krava i proizvodnja mleka u selu Radljevo

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime