Proglašena elementarna nepogoda u 56 gradova i opština u Srbiji

0
104
poplava u Banatu, 2005.
Foto: Wikipedia.org / Аutor: Gmihail / sopstveno delo CC BY-SA 3.0 rs, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=83339539

Vlada Republike Srbije usvojila je Odluku o proglašenju elementarne nepogode u 56 gradova i opština, navodi se u saopštenju.

Adama Maganic 1120x180

Tokom maja i juna poplavni talasi na vodotokovima bujičnog karaktera i vodotocima drugog reda, ređe na regulisanim i uređenim delovima vodotokova, izazvali su štetu i potencijalno ugrozili navedene teritorije.

Jake kišne padavine i izliveni bujični i drugi vodotokovi izazavali su štetu na regionalnoj i lokalnoj infrastrukturi, objektima javne namene u javnoj svojini, porodičnim stambenim objektima i na poljoprivrednim usevima.

MPS baneri II

Vlada će u najkraćem roku evidentirati nastalu štetu na teritoriji Srbije i izraditi plan sanacije štete.

Pomoć za sanaciju poljskih puteva

Uprava za poljoprivredno zemljište je izdvojila 80 miliona dinara koje će moći da iskoriste lokalne samouprave po javnom pozivu, a za rekonstrukciju i sanaciju poljskih puteva oštećenih u poplavama, saopštio je Branko Lakić direktor Uprave. Javni poziv će biti raspisan za nekoliko dana. ”Uprava za poljoprivredno zemljište finansiraće 70% vrednosti radova, a 30% lokalne samouprave“, kazao je Lakić.

Web baner Delaro Bayer 1120x180 V01

Izvor: Agronews

PROČITAJTE I...  Srbija unapredila sistem zaštite od nepogoda
Prethodni tekstČAJ od LJUSKI JAJA: Čudotvorna, naučno dokazana PRIHRANA za PARADAJZ
Sledeći tekstLekovita orahovača od mladih oraha: Recepti za pripremu

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime