Proglašena vanredna odbrana od poplava na više lokacija

0
76
poplava u Banatu, 2005.
Foto: Wikipedia.org / Аutor: Gmihail / sopstveno delo CC BY-SA 3.0 rs, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=83339539

Preduzeće Srbijavode saopštilo je da je proglašena vanredna odbrana od poplava na više lokacija, a sprovode se mere kako bi se ublažilo izlivanje tokova na kritičnim deonicama. 

Spyrale Adama 1120x1080

Srbijavode je saopštilo da je proglašena vanredna odbrana od poplava na vodnoj jedinici Ibar-Kraljevo, Novi Pazar-sektor M.12 i na slivu reke Zapadne Morave. To javno preduzeće je na svom sajtu navelo da je proglašena redovna odbrana i na vodnoj jedinici Lim-Prijepolje-sektor S.7.

Vanredno je i na jedinicama Drina Loznica, Kolubara-Valjevo, Lepenica-Kragujevac, Velika Morava–Ćuprija, Paraćin, Zapadna Morava–Kruševac i Zapadna Morava–Čačak. U saopštenju se navodi da je usled obilnih padavina porastao vodostaj reka u Novom Pazaru i Tutinu.

NADZOR 10 WP Galenika Fitofarmacija 1120x180

Na snimku bujice koja nosi sve pred sobom vidi se lomljenje pešačkog mosta od drveta na nabujaloj Jošanici.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

NADZOR Galenika Fitofarmacija 1120x180

Na rekama Raška, Jošanica i Vidrenjak u Novom Pazaru, iz Srbijavoda kažu da su na terenu, sa teškom mehanizacijom i kamionom sa 3.000 džakova koji će se puniti na lokaciji u blizini reke u Novom Pazaru. Tu su i dva kamiona, kip i mali bager, navelo je to javno preduzeće. Dežurne službe su u skladu sa fazom odbrane na terenu u Tutinu sa 3.000 džakova i sa mehanizacijom.

PROČITAJTE I...  KAKVE su ŠTETE nastale od posledica POPLAVA u Jagodinskoj opštini

Dodaje se i da je usled tendencije rasta nivoa vodostaja na reci Lim u Prijepolju proglašena redovna odbrana od poplava. Postavlja se mobilna oprema za zaštitu od poplava u dužini od 80 metara, i upozorava da sa očekivanim padavinama postoji tendencija porasta vodostaja u toku sutrašnjeg dana.

Sve službe Srbijavode i vodoprivrednih preduzeća su na terenu sa mehanizacijom a uvedena su i dežurstva i preduzimaju mere u cilju odbrane od poplava.

Izvor: Beta

Prethodni tekstSadnja sadnica voća sa golim korenom – osnovno uputstvo
Sledeći tekstOsvrt na žetvu kukuruza, soje i suncokreta u 2022.

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime