Proglašena vanredna odbrana od poplava na više lokacija

0
44
poplava u Banatu, 2005.
Foto: Wikipedia.org / Аutor: Gmihail / sopstveno delo CC BY-SA 3.0 rs, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=83339539

Preduzeće Srbijavode saopštilo je da je proglašena vanredna odbrana od poplava na više lokacija, a sprovode se mere kako bi se ublažilo izlivanje tokova na kritičnim deonicama. 

Web baner Dekalb Bayer 1120x180 V01

Srbijavode je saopštilo da je proglašena vanredna odbrana od poplava na vodnoj jedinici Ibar-Kraljevo, Novi Pazar-sektor M.12 i na slivu reke Zapadne Morave. To javno preduzeće je na svom sajtu navelo da je proglašena redovna odbrana i na vodnoj jedinici Lim-Prijepolje-sektor S.7.

Vanredno je i na jedinicama Drina Loznica, Kolubara-Valjevo, Lepenica-Kragujevac, Velika Morava–Ćuprija, Paraćin, Zapadna Morava–Kruševac i Zapadna Morava–Čačak. U saopštenju se navodi da je usled obilnih padavina porastao vodostaj reka u Novom Pazaru i Tutinu.

Adama Sultan 1120x180

Na snimku bujice koja nosi sve pred sobom vidi se lomljenje pešačkog mosta od drveta na nabujaloj Jošanici.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Aneri Galenika 1120x185px

Na rekama Raška, Jošanica i Vidrenjak u Novom Pazaru, iz Srbijavoda kažu da su na terenu, sa teškom mehanizacijom i kamionom sa 3.000 džakova koji će se puniti na lokaciji u blizini reke u Novom Pazaru. Tu su i dva kamiona, kip i mali bager, navelo je to javno preduzeće. Dežurne službe su u skladu sa fazom odbrane na terenu u Tutinu sa 3.000 džakova i sa mehanizacijom.

PROČITAJTE I...  Srbija unapredila sistem zaštite od nepogoda

Dodaje se i da je usled tendencije rasta nivoa vodostaja na reci Lim u Prijepolju proglašena redovna odbrana od poplava. Postavlja se mobilna oprema za zaštitu od poplava u dužini od 80 metara, i upozorava da sa očekivanim padavinama postoji tendencija porasta vodostaja u toku sutrašnjeg dana.

Sve službe Srbijavode i vodoprivrednih preduzeća su na terenu sa mehanizacijom a uvedena su i dežurstva i preduzimaju mere u cilju odbrane od poplava.

Izvor: Beta

Prethodni tekstSadnja sadnica voća sa golim korenom – osnovno uputstvo
Sledeći tekstOsvrt na žetvu kukuruza, soje i suncokreta u 2022.

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime