Vlada Srbije: Dozvoljen izvoz ulja, produžen rok za korišćenje turističkih vaučera

0
131
ulje
Foto: Pixabay

Vlada Srbije produžila je rok za korišćenje turističkih vaučera, omogućila izvoz ulja onima koji su registrovani za njegovu proizvodnju, a i podigla cene određenih poštanskih usluga.

Luna Sensation Bayer 1120x180 V01

Turistički vaučeri

Vlada Srbije produžila je rok za korišnjeće turističkih vaučera do 30. novembra, zbog veliko interesovanja građana i problema sa rezervacijom smeštaja.

„Imajući u vidu da vaučeri u vrednosti od 5.000 dinara, imaju rok korišćenja do 30. novembra 2022. godine, izmenom se omogućava i jednak rok korišćenja i za korisnike vaučera u opticaju od 10.000 i 15.000 dinara“, navedeno je u saopštenju.

ExelGrow Adama 1120x180

Izvoz ulja

Što se tiče izvoza ulja, Vlada je donela i izmenjenu Odluku o privremenom ograničenju izvoza osnovnih poljoprivredno prehrambenih proizvoda, bitnih za stanovništvo. Ovom odlukom se izvoz ulja omogućava privrednim subjektima koji su registrovani za delatnost proizvodnje ulja, imajući u vidu da žetva suncokreta počinje sredinom avgusta, pa je neophodno da se rasterete skladišni kapaciteti.

Cene poštanskih usluga

Kako se navodi u saopštenju Vlade, na sednici je data saglasnost na izmenjenu Odluku o utvrđivanju cena rezervisanih poštanskih usluga u međunarodnom poštanskom saobraćaju.

Galenika Fitofarmacija Flux 1120x185

Predloženo povećanje cena odnosiće se na pismo mase do 20 grama, na preporučene pošiljke do 50 grama u međunarodnom poštanskom saobraćaju, kao i na pisma sa označenom vrednošću mase do 50 grama u međunarodnom poštanskom saobraćaju.

PROČITAJTE I...  Vlada Srbije odobrila ograničen izvoz pšenice, kukuruza, brašna i ulja

Izmena cenovnika doneta je kako bi se ublažili negativni efekti razlike između ostvarenog prihoda i troška obavljanja univerzalne poštanske usluge, zaštite interesa preduzeća i države, kao i poštovanja standarda i parametara kvaliteta.

Infinito Bayer 1120x180 V01

Izvor: Vlada Srbije

Prethodni tekstEvropska komisija odobrila GM kukuruz za hranu i stočnu hranu
Sledeći tekstZaštita povrća protiv bele leptiraste vaši

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime