Vlada Srbije usvojila više izmenjenih uredbi iz oblasti poljoprivrede

0
48
novac subvencije podsticaji
Foto: Pixabay

Vlada Srbije usvojila je više izmenjenih uredbi iz oblasti poljoprivrede, koje su usklađene sa rebalansom budžeta za 2023. godinu.

Adama Sultan 1120x180

Usvajanjem tih izmena omogućen je nastavak isplate davanja po hektaru, premija za mleko i podsticaja za kvalitetna priplodna grla, odnosno sredstava po svim javnim pozivima koji su raspisani tokom ove godine, kao i mere podrške konditorima, navodi se na sajtu Vlade.

Takođe, obezbeđeno je i 1,6 milijardi dinara za sanaciju rečnih vodotokova nakon poplava.

LG psenica Galenika 2023 1120x180px

Na sednici Vlade su usvojene sledeće izmenjene uredbe: o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2023. godini, o finansijskom davanju poljoprivrednim gazdinstvima za poljoprivrednu proizvodnju biljnih kultura u 2023. godini, o vanrednoj interventnoj meri podrške proizvođačima konditorskih proizvoda za otkup mleka u prahu, o vanrednoj interventnoj meri podrške pravnim licima i preduzetnicima koji skladište malinu i višnju roda 2022. godine i o utvrđivanju programa finansijske podrške poljoprivrednim proizvođačima suncokreta roda 2022. godine.

Nakon rebalansa, budžet Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za 2023. godinu uvećan je za iznos od 34,7 milijardi dinara i iznosi 114,4 milijardi dinara, a ocenjen je kao istorijski budžet . Iznos ukupnih subvencija u poljoprivredi sa svim izvorima finansiranja je 100,9 milijardi dinara.

BioPlug 728x90px

Izvor: Ekapija

PROČITAJTE I...  Prerađivački potencijali srpske poljoprivrede
Prethodni tekstUzgoj MIKROBILJA: Najčešće GREŠKE se prave kod ZALIVANJA
Sledeći tekstMaginja – Drvo jagoda donosi plodove zimi, odlične za preradu

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime