Vučić ljut na Nedimovića: Dođe mi da skočim kroz prozor od njegovih izjava

0
1633
psenica zetva psenice
Foto: Pixabay

Za razliku od situacije u martu, Vučića sada brinu zalihe i izvoz. Energenata ima,  ali – ili neće biti dostupni ili će biti skupi, a hrane nema i neće je biti dovoljno – najnovija je prognoza predsednika Srbije. Sa druge strane, stručnjaci kažu da je Srbija agrarna zemlja i da pšenice ima i u većim količinama od potrebnih.

Luna Sensation Bayer 1120x180 V01

„Ja sam sad ljut na Baneta Nedimovića celo jutro, dođe mi da skočim kroz prozor od njegovih izjava ‘ma nema problema izvozimo sve’“, rekao je Vučić.

„Ono što je sigurno, to je da će nedostajati mnogo hrane… hrane neće biti dovoljno, imaćete negde oko 25 odsto svetskog tržišta koje neće imati hleba“, kaže Vučić.

Magnetic 1120x185px

Sa druge strane, agroekonomista Milan Prostran navodi da smo mi agrarna zemlja i da ne treba brinuti da nećemo imati hrane u ovoj godini ili, bar, što se tiče hleba.

Cena tone pšenice na čikaškoj berzi dostigla je istorijski maksimu, a sve zbog odluke Indije, najvećeg svetskog proizvođača pšenice, da zabrani izvoz. Kako stručnjaci navode, potražnja će se zbog toga spustiti i na male proizvođače kao što smo mi. Ako budemo oprezni, kažu stručnjaci, samo cena hleba može da bude razlog za brigu, a glad ne.

ExelGrow Adama 1120x180

„Da se postojeće zalihe i robne rezerve prate, kao i njihova trošenja i izvoz, jer bolje vrabac u ruci, nego golub na grani“, zaključuje Prostran.

PROČITAJTE I...  Suzbijanje divljeg sirka

Izvor: N1

Infinito Bayer 1120x180 V01

 

Prethodni tekstLISTOVI VINOVE LOZE: Zašto treba da ih uključimo u ishranu?
Sledeći tekstUprkos teškoj situaciji, bački povrtari optimistični

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime