Vučić najavio točenje goriva za gazdinstva i na kanistere

0
2563
Agrosaveti - Gorivo 01

„Razmatramo i do srede ćemo odlučiti i kolike količine možemo da dajemo za registrovana gazdinstva goriva i u kanistere“, najavio je danas predsednik Srbije.

Adama Maganic 1120x180

Vlada Srbije zabranila je točenje goriva mimo rezervoara, a mnogi poljoprivrednici su ostali zatečeni i u prvi mah pomislili da je reč o šali, jer odluka nije imala smisla za njihove potrebe.

S obzirom da je za registrovana poljoprivredna gazdinstva ograničena cena dizela na 179 dinara po litri, ali samo na NIS-ovim pumpama, dosta poljoprivrednika je odmah videlo problem.

Paradajz 1120x180

Naime,mnoga sela su udaljena više desetina kilometara od NIS-ove pumpe i da bi stigli traktorom do tamo i vratili se nazad potrošili bi pola rezerovara. Mašine su stare i mnoge ne mogu da se uključe u saobraćaj, a po mnogim mestima i nema NIS-ovih pumpi. Takođe, ostala su otvorena pitanja i dileme poljoprivrednika kako da napune kosačice, trimere, ali i motorne testere.

„Analizirao sam sve podatke oko potrošnje goriva, uspeli smo da umirimo tržište, pristojnom cenom i količinama obezbeđene nafte“, rekao je Vučić i dodao da će do srede odlučiti koje količine goriva mogu da daju registrovanim gazdinstvima da sipaju u kanistere.

Web baner Delaro Bayer 1120x180 V01

Izvor: B92 / N1

PROČITAJTE I...  Gorući problem: Rok za setvu teče, subvencije kasne a i krediti
Prethodni tekstNomadski stočari sa 200 goveda: Nastavljamo očevim stopama
Sledeći tekstTokom rezidbe MALINE I KUPINE obratite pažnju na ZARAŽENE izdanke

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime