ABS inovacija iz Sombora sprečava gubitak profita poljoprivrednicima

0
18
agrobudget abs digitalna platforma 02
Foto: Printscreen portal Agro budžet sistem

Somborski startap Agro budžet sistem (ABS) razvio je inovativno softversko rešenje za optimizaciju ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju i predviđanje konačnih finansijskih rezultata proizvodnje.

Web baner Dekalb Bayer 1120x180 V01

ABS digitalna platforma je automatizovana i namenjena poljoprivrednicima i dobavljačima. Za poljoprivrednike to znači da sada imaju digitalni vodič za planiranje ulaganja u proizvodnju, a za kompanije (dobavljače) da imaju uvid u proizvodne planove svakog poljoprivrednog proizvođača, na osnovu koga mogu da kreiraju ponudu.

Prikupljanje i odabir najpovoljnije ponude vrši se na osnovu ponuda roba i usluga iz 18 različitih privrednih oblasti koje svojim aktivnostima prate poljoprivrednu proizvodnju: od izbora semena i sadnog materijala, negovanja useva, preko zaštite bilja, mašinske obrade zemlje i skladištenja, do plasmana poljoprivrednih proizvoda, transporta, subvencija. Kako objašnjava Aleksandar Marotić, koordinator ovog projekta, digitalni vodič za ulaganje u poljoprivrednu proizvodnju kreira se na osnovu potpuno automatizovanog procesa.

Adama Sultan 1120x180

Štedi vreme, smanjuje gubitke

„Projekcija nivoa potrebnog ulaganja kao i finasijskog rezultata proizvodnje vrši se za svaku proizvodnu parcelu posebno, kao i na nivou ukupne proizvodne površine“,  navodi Marotić. Platforma štedi poljoprivrednicima 100% vremena za prikupljanje ponuda od različitih dobavljača i sprečava gubitak profita poljoprivrednicima za preko 15 odsto.

PROČITAJTE I...  Poslednja AgroSens obuka u ovoj sezoni

„Poljoprivrednicima omogućava uštedu u potrebnim inputima više od 30%, poput potrošnje goriva, đubriva, zaštitnih sredstava, kao i u administrativnim troškovima“, navodi se na sajtu Privredne komore Srbije.

Aneri Galenika 1120x185px

Kompanije dobavljači mogu da steknu uvid u planove proizvodnje poljoprivrednika i kreiraju personalizovane ponude roba i usluga. Time se povećava broj novih kupaca i produžava „životni vek“ postojećih.

U RPK Sombor nedavno je održana prezentacija projekta „Agro budžet sistem“ s ciljem da se u što kraćem periodu pomogne razvoju tradicionalne poljoprivrede i pomogne da se ona pretvori u tržišno orijentisanu modernu privrednu granu.

Korišćenje ABS digitalne platforme je u potpunosti besplatno do 30.11.2022.godine.
Link na platformu: https://agrobudget.com/

Izvor: Ekapija

Prethodni tekstMladi ortaci iz Kikinde pronašli računicu u uzgoju koza
Sledeći tekstZbog čega se KAJSIJA suši

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime