Nedimović: Očekujemo 700 novih traktora iz konkursa Svetske banke

0
129
poljoprivredna mehanizacija
Foto: Vertigo produkcija

Očekujem da će voćari i povrtari nabaviti bar 700 novih traktora iz konkursa Svetske banke za dodelu sredstava namenjenih kupovini traktora i mehanizacije u ovim granama poljorivrede, izjavio je  ministar poljoprivrede, vodopivrede i šumarstva Branislav Nedimović.

Luna Sensation Bayer 1120x180 V01

Kako prenosi eKapija, prilikom obilaska gazdinstva Dmitra Rodića u selu Kupinik kod Plandišta, ministar Nedimović je istakao da je na konkurs Svetske banke stigao veliki broj prijava poljoprivrednika.

Porodica Rodić se bavi proizvodnjom lešnika, te je ministar iskoristio priliku da podseti da su na raspolaganju različite mogućnosti ukoliko se podiže zasad lešnika do pet hektara i preko toga, u okviru državnih subvencija ili podsticaja iz IPARD fonda. On je, takođe, naglasio da gu da se dobiju bespovratna sredstva za sadni materija, navodnjavanje ili protivradnu zaštitu.

Magnetic 1120x185px
Pokrajinski sekretar Božić je rekao da je sa predsednikom opštine Repcem dogovorio formiranje zajedničkog tima Sekretarijata i lokalne smaouprave u Plandištu koji bi pomagao poljoprivrednicima u pripremi dokumentacije za pokrajinske konkurse.

„Jako je bitno istaći da je Opština Plandište ove godine od Sekretarijata dobila 29 miliona dinara za vodovodnu mrežu i sedam milion a dinara za uređenje kanalske mreže“ – rekao je Božić.

PROČITAJTE I...  IPARD fondovi za poljoprivrednike

Izvor: eKapija

ExelGrow Adama 1120x180
Prethodni tekstSrpsko selo ušlo u izbor za najlepše na svetu
Sledeći tekstŠumadija: Da li će jabuke završiti u hladnjači ili na zemlji?

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime