GroPro funkcionalni kvasac za kvalitetnu ishranu svinja

0
2869
Agrosaveti - GroPro funkcionalni kvasac 01

Izbalansiran obrok – ključ pravilne ishrane

Pravilna ishrana svinja, bilo za priplod ili tov, odlikuje se adekvatnim, izbalansiranim obrocima. Dobro je to poznato i našem domaćinu Robertu Silađiju iz Bajše, jednom od najpoznatijih i najuspešnijih proizvođača svinja u našoj zemlji. Pre godinu dana ishranu svojih 120 krmača, obogatio je funkcionalni kvasac, proizvod koji sadrži razne masne i nukleinske kiseline. Kako nam je rekao Silađi, primetio je da su proteklih meseci, od primene „Vinfeed“-ovog novog proizvoda, njegove svinje manje uznemirene i zadovoljnije a to, kako dodaje, može da zahvali upravo „GroPro“ funkcionalnom kvascu, jer se to reflektovalo na ukupnu proizvodnju.

Web baner Dekalb Bayer 1120x180 V01

Agrosaveti - GroPro funkcionalni kvasac 02

Prirast je, kako zadovoljno dodaje Robert, porastao a troškovi ishrane životinja su znatno smanjeni.

„Mogu da vam kažem da je ovaj proizvod, što se računice tiče, jako isplativ. On košta oko jedan kilogram prirasta tokom celog tova, a skraćuje tov za oko deset dana. To znači da nam donosi bar sedam, osam kilograma prirasta. Brojke same govero koliko je to isplativo“ – objašnjava Robert svoje iskustvo.

Adama Sultan 1120x180

Agrosaveti - GroPro funkcionalni kvasac 03

Kako dozirati GroPro

Uz preporuku ostalim domaćim farmerima ali i živinarima da uvrste funkcionalni kvasac u ishranu svojih životinja, ovaj uzorni proizvođač prenosi svoja iskustva i savetuje kako pravilno dozirati proizvod.

PROČITAJTE I...  Ishrana i njen uticaj na zdravlje visokomlečnih krava

„Kod malih prasadi se ide sa većim količinama, 5 kilograma na jednu tonu hrane. U tovu to smanjujemo na 1,5 kilogram na tonu hrane. Rezultati pokazuju da su ove količine sasvim dovoljne i postižu se zaista jako lepi rezultati“ – zadovoljno dodaje Robert.

Aneri Galenika 1120x185px

Tako kaže Robert Silađi iz sela Bajša kraj Bačke Topole, a slična su iskustva i drugih proizvođača koji su počeli sa primenom funkcionalnog kvasca, na svojim farmama, kaže diplomirani inženjer Slobodan Milosavljević, menadžer prodaje kompanije „Vinfeed“ iz Novog Sada.

Agrosaveti - GroPro funkcionalni kvasac 04

„GroPro je pre svega kvasac koji se dobija specijalnim tretmanom autolizom. To govori da su osnovne, najhranljivije i najkvalitetnije komponente kvasca dostupne životinji. Jedna od osnova ovog proizvoda je da sadrži nukleinske kiseline koje utiču na razvoj crevnog trakta kod domaćih kategorija životinja. Sadrži betaglukane koji su poznati kao imunostimulatori. Ovaj proizvod je veoma značajan pre svega za mlađe kategorije. Koristi se kako u svinjarstvu tako i u živinarstvu, ribarstvu, kod kućnih ljubimaca. To su komponente koje utiču na imuni sistem, bolju konzumaciju hrane, bolju svarljivost. To sve čini proizvodnju uspešnijom“ – objašnjava Slobodan Milosavljević.

PROČITAJTE I...  Proizvodnja priplodnih nazimica u Crnoj Bari

Zadovoljstvo iskustvom

Da je zaista tako, uverio se u proteklih godinu dana naš domaćin, Robert Silađi. Ne krije zadovoljstvo ni kada su u pitanju ostali proizvodi kompanije „Vinfeed“, sa kojom sarađuju unazad tri godine.

„Možda se potrefilo da sam ja probao sve dobre proizvode ili oni imaju samo dobre proizvode. Sve što sam do sada probao mi se pokazalo kao rentabilno, isplativo i popravilo je stanje mojih životinja“ – uz osmeh dodaje Robert.

Opširnije pogledati u prilogu.

Prethodni tekstDoktor za paradajz – Srđan Dimitrijević
Sledeći tekstZaštita u organskoj proizvodnji

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime