Ishrana jagode

0
6545
Agrosaveti - Timac Agro - Ishrana jagoda 02

Bez dobre ishrane, nema dobrog roda i ploda

Kao eksperti u ishrani biljaka i životinja kompanija Timac Agro prisutna je u Srbiji od 2006. godine. Postepeno, iz godine u godinu, stručnjaci ove kompanije ali i proizvođači, ubiraju sve veće plodove rada. U prvoj nedelji branja jagoda širom Srbije, posetili smo proizvođače koji su u proizvodnji jagoda koristili đubriva kompanije Timac Agro.

Dugogodišnji proizvođač jagoda, Predrag Bajić iz Krivaje nedaleko od Šapca nije ostao subjektivan nakon što je probao svoje jagode, već je pohvale dobio i na samom tržištu.

‚‚Koristeći Timak Agro đubriva postiže se dobar sjaj. Kad god oteram na otkup, ta se jagoda sija. Svaki kupac me pita šta to koristim kad se svaka jagoda sija. Ali nisačim se ona ne premazuje. To se samo koristi đubrivo koje ide preko lista.‚‚ – objašnjava Predrag Bajić svoju saradnju sa stručnjacima iz kompanije Timac Agro. Zadovoljno ističe da mu je revnosni obilasci stručnjaka i dogovori sa njima puno znače i da u njihove savete i stručnost ne sumnja ni malo.

PROČITAJTE I...  Da li ZADRUGARSTVO u VOĆARSTVU ima BUDUĆNOST?

Agrosaveti - Timac Agro - Ishrana jagoda 05

‚‚Naš dugogodišnji korisnik i ove godine se odlučio da primeni i liniju tečnih đubriva i liniju vodotopivih đubriva KSC.‚‚ – ističe Zdenko Lanc diplomirani inženjer u kompaniji Timac Agro.

Na ovom gazdinstvu, kada je proizvodnja jagode u pitanju, uz konsultacije stručnjaka kompanije Timac Agro ispraćen je čitav proces proizvodnje. Od osnovnog đubrenja, preko folijarne prihrane biljaka i koriščenja vodotopivih đubriva. U šabačkoj opštini, procenjuje se, nalazi preko 1000 hektara pod jagodom, a đubriva ove kompanije dala su sjajne rezultate uprkos teškim vremenskim uslovima.

Agrosaveti - Timac Agro - Ishrana jagoda 01

Mraz im nije mogao ništa

‚‚Biljke su tako izašle iz tih mrazeva. Kada smo ujutru imali mraz na oko minus 2, biljke su bile 100% zaleđene, liste je bio pod ledom. Mi smo mislili da tu rod neće opstati. Međutim, bez ikakvih posledica su izašle iz tako hladnog vremena. Ispratili smo komplet njihov program od sađenja do branja. Koristili smo MPK đubriva, pa u proleće tečne startere i po njihovom saveti radili smo sve komplet‚‚ – objašnjava Duško Stojanović svoja iskustva u saradnji sa kompanijom Timac Agro.

PROČITAJTE I...  Aktuelna zaštita jagode

Agrosaveti - Timac Agro - Ishrana jagoda 04

‚‚Površine koje su rađene sa KSC đubrivima imale su jednu kontinuiranu ishranu, bilo da je to visoka vlaga, ili hladno vreme, ili jaka suša, nepovoljne vremenske prilike. KSC bukvalno se usvaja u svakom trenutku.‚‚ – objašnjava Zdenko Lanc diplomirani inženjer u kompaniji Timac Agro.

Jaka i kvalitetna prehrana jagoda od samog početka sezone, pomno praćenje njenog razvoja i tokom niskih temperatura, jačanje plodova sve do zrenja, rezultiralo je krupnim i kvalitetnim jagodama.

Kako bi proizvođači mogli da unaprede svoju proizvodnju i ostanu fokusirani na održivu i profitabilnu poljoprivredu, sve aktivnosti kompanije Timac Agro, usmerene su na krajnje korisnike proizvoda i na direktan rad sa proizvođačima na terenu.

Prethodni tekstRatari oprez: pojavila se repina pipa
Sledeći tekstFarma krava i proizvodnja mleka u selu Jagnjilo

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime