JUL u povrtnjaku: Šta saditi i sejati od povrća

0
1891
setva sejanje semena na otvorenom basta
Foto: Pexels

Ukoliko želite da nastavite sa sadnjom ili setvom povrća u julu, preduslov za to je obilno navodnjavanje, jer biljke rastu u uslovima kada su velike vrućine i suše i voda im je neophodna. Ukoliko to možete da obezbedite, u nastavku je nekoliko sugestija za sadnju/setvu povrća koje se najčešće konzumira.

Luna Sensation Bayer 1120x180 V01

U julu se mogu saditi biljne kulture koje imaju kratku vegetaciju. Sadi se rasad kupusnjača (kasni kupus, kelj…). Može se posaditi niska boranija i sejati patišon tikvice. Idealno mesto bi bilo gde je bio rani krompir ili luk. Zemlja je rastresita i praktično spremna. Potrebno je samo još jednom pođubriti organskim đubrivom i može se početi sa sadnjom/setvom.

Pored navedenog može se sejati salata puterica koja podnosi visoke temperature, kao i blitva. Takođe, mogu se sejati šargarepa, cvekla, peršun.

ExelGrow Adama 1120x180

Za zimsku potrošnju, odnosno, za kišeljenje mogu se sejati krastavci kornišoni. Oni traže dosta vlage i na njih treba posebno obratiti pažnju, pa sugerišemo da pročitate članak o zalivanju krastavca.

PROČITAJTE I...  Kako se gaji CVEKLA: Povrće koje čuva zdravlje i jača imunitet
Prethodni tekstMalina: Crveno zlato ili pozlata?
Sledeći tekstNjive požnjevene u Banatu i dalje se ne zna cena pšenice

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime