5. Festival šumadijskih vina za vikend

0
655
Agrosaveti - Festival sumadijskih vina 02

U cilju promocije vina koja se danas proizvode u Šumadiji, Udruženje vinara Šumadije i ove godine organizuje na Oplencu Festival šumadijskih vina za vikend, 23. i 24. juna. Posebna novina biće svečanost otvaranja renovirane degustacione sale u Kraljevskoj vinariji.

Spyrale Adama 1120x1080

U subotu, 23. juna, u prostoru Kraljevske vinarije na Oplencu biće svečano otvoren 5. Festival šumadijskih vina. Ove godine, osim tradicionalne izložbe likovnih radova ”Umetnost i vino”, muzičkog i edukativnog programa i degustacije vina šumadijskih vinara, posebna novina biće svečanost otvaranja renovirane degustacione sale u Kraljevskoj vinariji, koja će zablistati u svom punom sjaju nakon gotovo 70 godina.

Adaptaciju višenamenske sale za organizovanje zajedničkih aktivnosti vinara šumadijskog vinskog regiona u Kraljevskoj vinariji predstavlja integralni deo projekta ”IMPULS wine“ čiji je nosilac Regionalna Agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, a koji je finansijski podržala Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC) u okviru programa Podrška ruralnom i regionalnom razvoju u Republici Srbiji (PRRR).

LIBRETO 1120x180

Agrosaveti - Festival sumadijskih vina 01

Očekuje se da će Festivalu i ove godine prisustvovati veliki broj posetilaca, predstavnika javnog, kulturnog, političkog života, ljubitelja i poštovaoca vina iz cele zemlje i regiona. Festival će svečano otvoriti pisac Dragan Velikić, a nakon ceremonije biće upriličeno svečano otvaranje renovirane sale koja će predstavljati jedinstveni regionalni centar za prezentovanje ponude vina Šumadije sa potpuno opremljenom degustacionom salom, prodavnicom i izložbenim delom.

PROČITAJTE I...  Beogradski salon vina 7. i 8. decembra u Beogradu

Od 23. juna će posetiocima Šumadije i ljubiteljima vina biti na raspolaganju kompletna ponuda šumadijskih vina na jednom mestu, u prostoru od izuzetnog istorijskog značaja za vinarstvo u Srbiji i Šumadiji – Kraljevskoj vinariji na Oplencu.

Izvor: Agronews

Prethodni tekstSYNGENTA – DAN POLJA RATARSKUH KULTURA
Sledeći tekstPovećajte organsku materiju u zemljištu na prirodan način – BioPlug

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime