Festival pirotskog ćilima od 21. do 26. avgusta u Pirotu

0
97
pirotski cilim
Foto: Wikipedia.org / Autor: Misastojanovic - CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=44000110

Festival pirotskog ćilima održaće se od 21. do 26. avgusta. Počeće koncertom grupe „Ničim izazvan“ na Maloj sceni a završiće se izložbom ćilimova i koncertom Jovana Maljokovića i Balkan Salsa Benda. Festival se organizuje po drugi put sa tendencijom da postane tradicionalna manifestacija u Pirotu.

Spyrale Adama 1120x1080

„Mi smo kao prestonica ćilima u našoj zemlji prošle godine doneli odluku da počnemo sa organizacijom festivala pirotskog ćilima, ove godine želimo da ponovimo organizaciju, da pezentujemo naš ćilim na način kakav on zaista i zaslužuje“ – rekao je, Miloš Colić, zamenik gradonačelnika Pirota.

Na svečanom otvaranju, 21. avgusta Mala scena će biti ukrašena pirotskim ćilimom a koncert će održati  grupa „Ničim izazvan“.  „Tu želimo da spojimo tradiciju sa malo savremenijom muzikom, nadalje će u Galeriji „Čedomir Krstić“ biti izloženi ćilimovi“ – kaže Colić.

LIBRETO 1120x180

Biće organizovana radionica tkanja gde će učestvovati sva  udruženja koja se bave tkanjem pirotskog ćilima. U planu su i radionice za decu koja će na kartonu i kolažu 3D  pretočiti svoje inspiracije i saznanja o pirotskom ćilimu, biće održana projekcija Dunav filma o pirotskom ćilimu.

PROČITAJTE I...  Srpski proizvođači hrane na Fancy Food Show-u u Njujorku

Za kraj festivala  će izložba ćilima biti organizovana na Maloj sceni  kao i koncert Jovana Maljovića i Balkan Salsa Benda. „Da to bude jedno veče kada ćemo na najbolji način da prezentujemo naš ćilim. U tih nekoliko dana mislim da ćemo postići ono što smo zacrtali i da ovaj festival iz godinu u godinu raste“ – rekao je Miloš Colić, zamenik gradonačelnika Pirota.

Izvor: Pirotske vest

Prethodni tekstKoliko su vremenske nepogode umanjile prinose ratarskih kultura
Sledeći tekstLetnja nega travnjaka: Radovi koji se ne propuštaju

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime