Srpski proizvođači hrane na Fancy Food Show-u u Njujorku

0
618
Agrosaveti - Fancy food show 01

Sirov med sa kakaom, zdravi proizvodi od žitarica – veganski i bez glutena, puter od lešnika, ručno izrađene testenine, neki su od proizvoda koji su predstavili srpski proizvođači visokokvalitetne hrane na sajmu “Summer Fancy Food Show” u Njujorku, od 30. juna do 2. jula.

Spyrale Adama 1120x1080

Kompanije iz Srbije predstavile su posetiocima ovog festivala gastonomskih delicija i džemove sa svežim, divljim tartufima, voćnu marmeladu sa pivom, bobičasto sušeno voće utopljeno u čokoladu…

U organizaciji Asocijacije za promociju srpske hrane, a uz podršku USAID Projekta za konkurentnu privredu, na sajmu u Njujorku je izlagalo 17 proizvođača visokokvalitetne hrane, pod zajedničkim imenom Serbia Does Specialty Food.

LIBRETO 1120x180

Najveći poslovni događaj

„Summer Fancy Food Show je najveći poslovni događaj u industriji prehrambenih proizvoda gde se predstavljaju visokokvalitetni proizvodi i inovacije iz ove industrije”, izjavio je Aleksandar Pavlović, direktor USAID Projekta za konkurentnu privredu, aktivnosti vredne 12 miliona dolara koja je namenjena jačanju konkurentnosti srpske prehrambeno-prerađivačke industrije, pogotovo lanaca vrednosti voća i povrća.

Srpske kompanije su, navodi Pavlović, imale mogućnost da se predstave izuzetno širokoj publici i dodaje da se nada da će neke od njih početi sa izvozom svojih proizvoda na američko i međunarodno tržište.

PROČITAJTE I...  Zašto uvozimo svinjsko meso?

”Kontakti sa nekoliko velikih trgovinskih lanaca omogućiće nam da ‘Happy Honey’ proizvode uskoro plasiramo u SAD”, ističe Darko Mandić, vlasnik kompanije “Happy Honey”. Dodaje da je odlično što je njegova firma dobila priliku da nastupi u okviru srpskog štanda.

Iz Srbije su se na ovoj gurmanskoj fešti predstavile kompanije Flora – Ivanjica, Vrtlari – Mali Iđoš, Planinsko blago – Raška, Basket Zdravija Hrana Made by Hand – Golubinci, Happy Honey – Beograd, Suncokret – Subotica, Drenovac – Beograd, Laki – Arilje, Global Foods – Beograd, Kabinet – Sopot, Truff Truff – Novi Sad, Waw Miloš – Beograd, Slatka jesen – Požega, Real Red Raspberry – Bečej, Stanišić Bio – Novi Sad, ACM-INT – Nova Pazova i Jam and Jelly – Irig, navodi se u zajedničkom saopštenju Asocijacije za promociju srpske hrane i USAID Projekta za konkurentniju privredu.

Izvor: Agronews, Tanjug

Prethodni tekstU toku kontrole IPARD projekata, stižu prva rešenja
Sledeći tekstKuća od slame – jeftina, ekološka i održiva

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime