Poljoprivredni sajam od 18. do 23. maja 2024. na Novosadskom sajmu

0
203
MPS 2022 Sajamska fontana 440X293
Foto: Novosadski sajam

Najvažniji agro-biznis događaj Regiona u 2024. godini, 91. međunarodni poljoprivredni sajam, biće za dan kraći, a održaće se od subote, 18. do četvrtka, 23. maja na otvorenom i zatvorenom prostoru Novosadskog sajma i u Kongresnom centru “Master“.

Spyrale Adama 1120x1080

Očekuje se da će i naredna godina biti posebna i da će izlagači predstaviti najnovija tehnička i tehnološka dostignuća u agraru. Biće priređena izložba organske hrane kao i one sa oznakama geografskog porekla, prikazano bogatstvo domaćeg genofonda, najsavremenija poljoprivredna mehanizacija, proizvodi i usluge iz najudaljenijih krajeva sveta.

Na najvećoj Nacionalnoj izložbi stoke i Izložbi genetskih potencijala koje će biti održane na Poljoprivrednom sajmu, posetioci će imati priliku da vide autohtone rase neophodne za održanje biodiverziteta. Smotra će biti organizovana pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, koji će podržati Izložbe organskih proizvoda, proizvoda sa oznakama geografskog porekla, proizvoda sa oznakom „Srpski kvalitet“ i zanatskog piva.

Galenika Libreto Vinova loza 1120x180

Komisije Novosadskog sajma će vrednovati i nagraditi proizvode i usluge u 30 robnih grupa. Ocenjivanje kvaliteta počinje krajem februara, a biće završeno tokom Poljoprivrednog sajma. Priznanja će biti uručena na svečanostima na Novosadskom sajmu.

PROČITAJTE I...  Online Međunarodni poljoprivredni sajam

U okviru pratećeg programa,tradicionalno, biće održana Poklon-igra za posetioce, organizovan Porodični dan i Veče šampiona, Dan stočara i brojne aktivnosti na Manježu.
Podršku u održavanju najvećeg agrobiznis događaja pružiće Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Pokrajinska vlada sa sekretarijatima, Grad Novi Sad i Globos osiguranje kao Generalni sponzor priredbe.

Prijave za učestvovanje na 91. međunarodnom poljoprivrednom sajmu možete pronaći na sajtu Novosadskog sajma.

Izvor: Novosadski sajam

Prethodni tekstRibolov na bućku i kako je uništen čuveni KLADOVSKI KAVIJAR
Sledeći tekstZaštita ŠLJIVE od glodara i divljači

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime