Nedimović: Svako sa tri krave može da ispuni uslove za premiju za mleko

0
1273
krave
Foto: Vertigo produkcija / U našem ataru

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je gostujući na RTS-u da je Vlada Srbije donela odluku o povećanju premije za mleko za 40 odsto, sa 7 na 10 dinara za litar mleka, i da je neće dobijati samo srednji i veliki. On je naveo i kada će početi isplata premije za mleko. Takođe, što se tiče tovnog govedarstva, tvrdi da uvoza mesa uopšte nema već mesecima.

Adama Maganic 1120x180

Ministar Nedimović ističe da svako ko ima bar tri krave može da ispuni uslove, bez ikakvih problema, samo je potrebno da predaje mleko mlekarima da bi mogao da dobije premiju.

Za treći kvartar isplata počinje od 15. oktobra i svima će se isplaćivati preko mlekara, naveo je Nedimović i dodao da su usvojene još neke mere koje će se odnositi na smanjenje troškova za proizvođače mleka.

MPS baneri II

Uvoza mesa nema mesecima

Kako Nedimović ističe, uvoza svinjskog mesa nema poslednjih nekoliko meseci.

„Uopšte nema uvoza svinjskog mesa poslednjih nekoliko meseci. Šta vi mislite, da bi cena mesa otišla sa 140 na 180 ili 190 dinara. U Karađorđevu je, pored Bačke Topole, cena 205 dinara“, rekao je Nedimović.

Web baner Delaro Bayer 1120x180 V01

Prema njegovim navodima,  cena svinjskog mesa u Evropskoj uniji je 140-150 dinara.

PROČITAJTE I...  Uzgoj krava, svinja i ovaca u Čurugu

„Danas imate cene bikova 2,3 evra, sa trendom rasta. Kod svinja cena je skočila sa 140 na 160 dinara u roku od nekoliko nedelja. Danas imate 180, 190, pa čak i 205 dinara za tovljenike“, ističe Nedimović.

Talisman i Plamen 1120x180 Galenika NOVO

Izvor: RTS

Prethodni tekstUzgoj lešnika: Da li se isplati gajiti lešnik i koliki je prinos po hektaru
Sledeći tekstSačuvajte pšenicu i kukuruz: Efikasne mere za suzbijanje skladišnih štetočina

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime