Prave automobilske gume od maslačka

0
864
Agrosaveti - Automobilske gume od maslačka 01

Kompanija Continental, otvorila je u Anklamu u Nemačkoj istraživačku laboratoriju „Taraxagum Lab Anklam“ koja će biti razvojni centar za proizvodnju automobilskih guma dobijenih od maslačka.

Web baner Dekalb Bayer 1120x180 V01

Cilj ovog istraživanja je da se nađe alternativa dosadašnjem izvoru – drveću (kaučukovcu) iz Tropskih šuma. U slučaju pozitivnih rezultata, planirano je da se u narednih deset godina ovaj sirovi materijal uvede u serijsku proizvodnju kako bi povećao potrebu za prirodnim gumama proizvedenim upravo od ove biljke.

„Veoma smo ponosni na ovaj projekta. „Continental“ je prvi proizvođač guma na svetu koji se odlučio na ovako veliku investiciju u industriju gume od maslačka. Ovu biljku vidimo kao važnu alternativu koja je komplementarna standardnom prirodnom kaučuku (hevea brasiliensis). To će nam omogućiti da zadovoljimo sve veću globalnu potražnju za gumama proizvedenim na ekološki prihvatljiv i pouzdan način“, rekao je Nikolai Setcer, član izvršnog odbora „Continental AG“ i šef odseka za proizvodnju guma.

Adama Sultan 1120x180

Investicija u novu istraživačku laboratoriju je još jedna tehnološka prekretnica na putu za implementaciju Vision 2025 koji Continental razvija u svom poslu sa gumama.

PROČITAJTE I...  JESTIVO CVEĆE: Lepota i zdravlje u bašti i na tanjiru

„Kao deo strategije Vision 2025, od 2011. godine uložili smo više od dve milijarde evra u proizvodnju, istraživanje i razvoj, kao i u nove poslove i proizvode širom sveta. Ove godine Anklam se značajno ističe u nizu jedinstvenih projekata u Evropi, Americi i Aziji“, naglasio je Setcer.

pylon galenika jan 023

Izvor: Agronews, Novosti

Prethodni tekstRegistrovane bolesti na pšenici i ječmu
Sledeći tekstUzgoj konja u selu Drenovac

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime