Projekat “Naše selo” u selu Dubočane i Mala Jasikova

0
1896
Agrosaveti - Projekat Naše selo 01

Kompanija Delta Holding, u sklopu novog projekta „Naše selo“, kojim ova kompanija želi da pokrene razvoj poljoprivrede u nerazvijenim predelima i obnovu sela u Srbiji, odabrala je sela Dubočane i Mala Jasikova u okolini Zaječara. Tu odluku su njihovim žiteljima saopštili predsednik Delta Holdinga Miroslav Mišković i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Spyrale Adama 1120x1080

Delta će pomagati meštanima dva odabrana sela da značajno unaprede nivo poljoprivredne proizvodnje, kao i društvenog i kulturnog života u svom mestu i da ih dovedu na nivo kakav imaju sela u razvijenim delovima Evrope.

Stručnjaci Delta Agrara savetovaće poljoprivrednike u zaštiti i gajenju voća, u izboru sorti voća i rasa životinja i njihovom pravilnom uzgoju, kao i u svim drugim poslovima od kojih zavisi uspeh poljoprivredne proizvodnje. Kako bi projekat učinila održivim, Delta će garantovati otkup proizvedene robe, jer je plasman do sada predstavljao jedan od najvećih problema za proizvođače u ovom kraju.

NADZOR 10 WP Galenika Fitofarmacija 1120x180

Bolji i kulturni i društveni život

Projektom je planirano i poboljšanje kulturnog i društvenog života u ovim selima i to donacijom sredstava za obnovu ustanova koje su važne za život celog sela, kao što su škola, dom kulture, dom zdravlja, i za organizaciju kulturnih i zabavnih događaja.

PROČITAJTE I...  Organska proizvodnja u Hrvatskoj

Cilj je da se u što kraćem roku život o selima Dubočane i Mala Jasikova učini kvalitetnijim, za sadašnje meštane, i za one koji su ova sela napustili u potrazi za boljom budućnošću. Dugoročni cilj projekta je da ova naselja dostignu nivo modernih evropskih sela i da se u sela vrati deo odseljenog stanovništva, posebno mladih pojedinica i porodica.

NADZOR Galenika Fitofarmacija 1120x180

Projekat Naše selo pokrenut je uz punu podršku lokalne zajednice. Grad Zaječar ne samo da ohrabruje ulazak meštana u ovaj projekat, već nagoveštava i svoje uključivanje i mogućnost širenja akcije na druga sela u ovom delu istočne Srbije, saopštila je kompanija.

Izvor: Agronews, ekapija

Prethodni tekstPripremljen nacrt zakona o zabrani gradnje mini hidroelektrana
Sledeći tekstNova strategija za očuvanje pčela

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime