Digitalna svinja – direktno investiranje građana u proizvodnju svinja u Hrvatskoj

0
128
Agrosaveti - Broj svinja u Španiji 02

Hrvatske kompanije Agroporc, Beyondi i Blok Be, razvile su digitalnu platformu GoAgro, putem koje potrošači mogu da investiraju u budućnost proizvodnje hrane u Hrvatskoj. Prvi projekat je „Moja digitalna svinja“.

Adama Maganic 1120x180

Putem platforme GoAgro može da se kupi Pig token (PigNFT) čime se postaje vlasnik jedne digitalne svinje. Minimalni iznos je 250 evra, a time se osigurava 100 kilograma svinje. Pretvaranje digitalne svinje u stvarnu traje 900 dana, a u tom periodu svinja „raste“ tri odsto godišnje u masi. Nakon isteka tog roka, PigNFT se može, a i ne mora, zameniti za stvarnih 107,5 kilograma svinjetine, piše HRT, prenose Nova ekonomija.

Kupac može da zadrži svoj PigNFT kao investiciju i na njega se primenjuju ista pravila kao kod zamene ili može da ga proda u realnom vremenu ili da trguje sa njim.

Web baner Sekator Bayer 1120x180 V01

Direktno povezivanje potrošača i poljoprivrede

Na sajtu je PigNFT projekat opisan kao revolucionarna kampanja prikupljanja sredstava koja investitorima pruža jedinstvenu priliku da direktno ulažu u proizvodnju svinjskog mesa, bez potrebe za pokretanjem sopstvene farme.

PROČITAJTE I...  Mangulica - glavni adut Lujzinog salaša

Vlasnik Platforme i direktor kompanije Agroportc Krešimir Kuterovac naglasio je da će Hrvatska u uzgoju svinja pasti na 35 do 40 odsto proizvodnje svinja za sopstvene potrebe i da su iz tih razloga odlučili da pokrenu ovaj projekat.

Duplex PRO banner 1120x180 Galenika

Uloženi novac, kako je rekao, biće iskorišćen za izgradnju farme i sistem proizvodnje svinja. Svaka farma će, prema njegovim rečima, imati veb kameru tako da kupac može u svakom trenutku da vidi svoju investiciju, a do kraja godine je planiran završetak prikupljanja sredstava za farmu u Petrinji nakon čega će krenuti proizvodnja.

 

Prethodni tekstBlagodeti KANTARIONA
Sledeći tekstZnaci jalovosti (neplodnosti) kod krava

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime