Dobra vest za povrtare sa juga: Država će izgraditi hladnjaču u Leskovcu

0
283
paradajz

Leskovac će dobiti hladnjaču za skladištenje viškova proizvoda. Hladnjača će se nalaziti u „Zelenoj zoni“, a biće u vlasništvu države. Cilj je da poljoprivredni proizvođači imaju gde da smeste viškove svojih proizvoda i sačekaju bolju cenu. Vlada Srbije finansiraće deo ovog projekta i tako dati doprinos sigurnom plasmanu povrća.

Adama Asorbital 1120x180

„Došao sam u Leskovac sa gotovim rešenjem koje ću predstaviti proizvođačima paradajza, a nakon našeg razgovara u vreme kada je bilo problema sa cenom ovog povrća u julu ove godine. Gradićemo hladnjaču za skladištenje viškova proizvoda, a objekat ćemo, na određeno vreme, ustupiti na upravljanje ovdašnjim povrtarima“, kazao je Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede tokom nenajavljene posete gradu na Veternici.

Podsećamo, povrtari sa juga zemlje letos su u nekoliko navrata besplatno delili paradajz građanima da ga ne bi bacili, nezadovoljni cenom ove povrtarske kulture koja se u prodaji na veliko kretala od 10 do 25 dinara. I pored niske cene, zbog zasićenog tržišta sa paradajzom, nije bilo ni kupaca paradajza sa juga Srbije.

Galenika Talisman Skaut 1120x85
PROČITAJTE I...  Formula za uspeh DOKTORA za KROMPIR
Prethodni tekstInformacije o konkursima i putem Viber grupe Ministarstva poljoprivrede
Sledeći tekstMladi bračni par iz grada rešio da gradi život na selu-izabrali ovčarstvo

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime