Gde su Bašak traktori? Plaćeni, ali ih nema

0
752
basak traktor1
Foto: Wikipedia.org/ Autor: Tommi Nummelin / CC BY-SA 4.0https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Basak_2060_BK.JPG

Poljoprivrednici koji su kupili traktore turskog proizvođača Bašak, nisu ih dobili u dogovorenom roku. Strahujući da su prevareni, i da će ostati bez mašina, a i bez para, poljoprivrednici su se obratili medijima. Sada je stigao i odgovor od turske kompanije.

Adama Asorbital 1120x180

Nakon što je N1 uputila pitanja turskom proizvođaču Bašak zašto je raskinut ugovor sa kompanijom RTI, koja je bila distributer za Srbiju, iz Bašaka su potvrdili da je taj ugovor okončan u martu ove godine, a da je saradnja započeta sa drugim distributerom – kompanijom Agromarket.

Kako navode za N1, od tada je u Srbiju isporučeno preko 30 traktora, a u naredna dva meseca stiže još preko 100 mašina.

Galenika Talisman Skaut 1120x85

Podsetimo, 8. maja N1 je emitovala prilog o poljoprivrednicima koji i dalje čekaju traktore turskog proizvođača Bašak, a koje su još krajem prošle godine poručili preko tada ovlašćenog distributera, novosadske firme RTI. Neki su za mašinu uplatili avans, neki 80 posto cene, a neki čitav iznos.

U strahu da su prevareni i da će ostati, i bez mehanizacije i bez para za traktore, obratili su se N1, jer su u firmi RTI tvrdili da su oni ti koji su prevareni i da je za kašnjenje isporuke kriva turska kompanija.

1120x180px

Izvor: N1

PROČITAJTE I...  Saobraćajna policija pojačava kontrolu traktorista na putevima
Prethodni tekstUprkos teškoj situaciji, bački povrtari optimistični
Sledeći tekstSPASITE RUŽE od LISNIH VAŠI za NULA dinara

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime