Uskoro počinje velika akcija pošumljavanja Srbije

0
85
šuma
Foto: © Ocean/Corbis

Velika akcija pošumljavanja naše zemlje organizovana je od strane SBB fondacije u saradnji sa Društvom za zaštitu i proučavanje ptica Srbije. Oni pozivaju sve zainteresovane lokalne samouprave u Srbiji, upravljače zaštićenih područja, udruženja građana i druga pravna lica koja se bave zaštitom životne sredine, da prijave lokacije za pošumljavanje.

Luna Sensation Bayer 1120x180 V01

Životna sredina je nešto što moramo da sačuvamo, a akcija se sprovodi u okviru projekta SBB fondacije „Ne prljaj. Nemaš izgovor“ i počinje tokom novembra. Kandidati mogu da prijave lokacije širom Srbije, u gradovima i okolini, na kojima može da se posadi minimum 500, pa do nekoliko hiljada stabala.

„Trenutna pošumljenost naše zemlje je oko 30 odsto, a veliki uspeh u zaštiti životne sredine smatraće se ukoliko do 2030. godine postignemo evropski prosek od oko 40 odsto. Samo udruženi možemo da smanjimo negativne efekte klimatskih promena, obezbedimo čistiji vazduh, sprečimo nestanak ugroženih vrsta i sačuvamo prirodu za buduće generacije. Zato ovog puta tražimo partnere koji imaju znanje i mogućnost da posade veći broj sadnica, koje ćemo mi obezbediti i pomoći im u sadnji“, rekla je direktorka SBB fondacije Jovana Lukić.

Adama Sultan 1120x180

Prijave traju do 11. oktobra u 16 časova na sajtu neprljajnemasizgovor.rs.

PROČITAJTE I...  Zaštita životne sredine

SBB fondacija će zajedno sa stručnjacima iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije odabrati pobednike konkursa, vrste drveća prema prijavljenoj lokaciji, kao i broj sadnica.

galenika psenica LG 1120x185px

Izvor: Beta

 

 

Prethodni tekstZašto je značajan profesionalni tretman semena?
Sledeći tekstSudbina krava i konja na Suvoj planini i dalje neizvesna: Građani se javljaju da pomognu

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime