Šta je sve Nedimović obećao leskovačkim proizvođačima paradajza

0
249
Agrosaveti - Leskovacki paradajz 01

U selu Svirce ministar poljoprivrede Branislav Nedimović sastao se sa leskovačkim proizvođačima paradajza i najavio pomoć države u rešavanju aktuelnih problema.

Luna Sensation Bayer 1120x180 V01

Kako izveštava JUGpress TV, Nedimović je razgovarao sa proizvođačima o svim problemima, a posebno o aktuelnom problemu, odnosno nemogućnosti proizvođača da prodaju paradajz u svojoj zemlji.

„Razgovarali smo od problema koji je nastupio usled promene u klimi, jer je došlo do pomeranja zrenja paradajza u vreme kada to niko nije očekivao i problema sa cenom koji postoji kao posledica svega toga „, izjavio je Nedimović.

Adama Sultan 1120x180

On je obećao da će naći prerađivača paradajza koji će da otkupi paradajz i da će se država  intezivno u to uključiti.

Nedimović je istakao da je sa proizvođačima razgovarao i o poljoprivrednoj infrastrukturi, kao što su elektrifikacija, automatska protivgradna zaštita, putna mreža.

galenika psenica LG 1120x185px

„Ja mogu slobodno da kažem da poljoprivredni proizvođači ovde, na prostoru Jablaničkog okruga, mogu da očekuju ulaganje države u putnu mrežu kako bi na ovom prostoru što lakše roba stigla do svojih odredišta. Na Kukavici, u 2022. investiciju u protivgradnu zaštitu“, obećao je Nedimović.

PROČITAJTE I...  Proizvodnja povrća u Subotici

Najavio je i da će ministarstvo u narednih 15 dana pomoći poljoprivrednicima da reše nagomilane obaveze prema bankama, kako bi im se eventualno prolongiralo izmirivanje dugova za vreme kada bude dobra cena, preneo je Tanjug.

Infinito Bayer 1120x180 V01

JUGpres TV je objavila šta je sve ministar obećao proizvođačima, a možete da pogledate ovde:

 

Prethodni tekstŠta raditi posle grada?
Sledeći tekstNakon kiše – puževi! Kako ih se rešiti bez hemije

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime