Uhapšeni inspektori Uprave za veterinu Ministarstva poljoprivrede

0
537
hapsenje uhapsen
Foto: Pixabay

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu juče su saslušana trojica zaposlenih u odseku za inspekcijske poslove u Upravi za veterinu Ministarstva poljoprivrede koji se sumnjiče za primanje mita.

Adama Asorbital 1120x180

Dvojica optuženih, P. T. (58), M. P. (58) su tokom saslušanja priznali izvršenje krivičnog dela, dok se V. R. (56) branio ćutanjem, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Beogradu. Nakon saslušanja, tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da svoj trojici osumnjičenih odredi pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo.

Osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo primanje mita, zbog sumnje da su kao zaposleni u Upravi za veterinu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede tokom kontrole jednog privrednog subjekta, utvrdili da postoji privredni prestup, a kako ne bi podneli prijavu, oni su od vlasnika tog privrednog subjekta tražili 1.500 evra.

Galenika Talisman Skaut 1120x85

Novac od vlasnika je primio P. T. u jednom ugostiteljskom objektu u Beogradu, koje je kako se sumnja, nakon dolaska u kancelariju podelio sa još dvojicom osumnjičenih.

PROČITAJTE I...  Najviše novca za agrar

Slučaj je nadležnim organima prijavio lično vlasnik pomenutog privrednog subjekta, a akciju hapšenja sproveli su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Bezbednosno-informativne agencije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

1120x180px

Više javno tužilaštvo u Beogradu poziva građane da prijave sve koruptivne radnje sa kojima se susreću, a posebno u radu državnih organa i poručuje da je upravo suzbijanje korupcije, u svim njenim oblicima, jedan od prioriteta u radu ovog tužilaštva.

Krivične prijave građana će biti razmotrene i ukoliko se navodi pokažu osnovanim prijavljeni će biti procesuirani.

Adama Soratel 1120x1080

Izvor: Dnevnik / Tanjug

Prethodni tekstČuvarkuća: Najbolji narodni lek iz dvorišta ili saksije
Sledeći tekstDržava će do kraja godine isplatiti dugovanja po osnovu podsticaja

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime